El parc de les Aigües

Pl Alfons el Savi, 3

Aquest espai verd allunya sonorament i visualment una part del barri del Baix Guinardó del trànsit intens de la plaça d'Alfons X el Savi.

Per la seva ubicació, és una illa muntanyosa amb una estructura esglaonada amb terrasses independents que estan separades per murs de pedra i camins. Cadascuna d’aquestes terrasses té una funció diferent.
Tot i que la majoria són zones d’estada i relaxació, amb molts bancs, també hi ha tres àrees de jocs infantils, una petita pista poliesportiva i una altra de petanca, sense oblidar una zona de pícnic degudament acotada i amb l’ombra garantida per a l’estiu.

Història

L’origen d’aquest parc, obert el 1978, són els jardins i vivers de la residència de la Companyia d’Aigües de Barcelona, construïda a finals del segle XIX. Va ser construït sobre la coberta de dos grans dipòsits d’aigües, juntament amb la residència de qui era el president de la companyia, que va voler un espai verd on convisquessin el jardí i l’agricultura.

Biodiversitat

Precisament pel seu origen capritxós, conté una gran varietat d’arbres fruiters, com ara tarongers (Citrus aurantium) i figueres (Ficus carica), excepcionals per l’edat i textura dels troncs. També destaquen les agrupacions de xiprers (Cupressus sempervirens), xiprers de Lambert (Cupressus macrocarpa) i de iuques (Yucca elephantipes), a més de llorers (Laurus nobilis) i un dels exemplars més grans de Barcelona de bellaombra (Phytolacca dioica).

  • Telèfon
    Tel.: 010
  • Titularitat
    Centre públic
Adreça:
Pl Alfons el Savi, 3
Districte:
Horta-Guinardó
Barri:
el Baix Guinardó
Població:
Barcelona

Horaris

Observacions
Hora de tancament
aproximada, en funció de
l'horari solar (tanquen
quan es fa fosc, al capvespre)