Agrupació Sardanista l'Ideal de Clavé de les Roquetes

L'Agrupació Sardanista l'Ideal de Clavé de les Roquetes és una entitat fundada l'any 1960 per un grup de membres de la Coral l'Ideal de Clavé. Ja de bon començament, tenia la intenció de promoure la celebració d'actes sardanistes al districte de Nou Barris. Aquesta era una eina d'integració de la població –majoritàriament immigrada– en la cultura i les tradicions catalanes. Va tenir una gran acceptació, de manera que en dos anys va arribar a comptar amb 450 socis i seccions dedicades a les sardanes, un esbart, un grup de muntanya, un de tennis taula i un de festes socials.

L'aplec sardanista que s'hi fa cada any va començar el 1969, però fou a partir del 1979 que prengué força i es consolidà com un dels importants de tot Catalunya. Al voltant de l'aplec han anat naixent seccions com ara la Banda Simfònica, fundada amb més de seixanta músics. A més, s'hi ha creat un grup de teatre propi i dues colles sardanistes de competició –la Guineu i la Ginjoler– i edita trimestralment la revista Rotllana.

D'acord amb els principis fundacionals de l'entitat, al cap de l'any s'organitzen un seguit d'activitats relacionades directament amb el món de la sardana, com ara l'aplec anual, catorze ballades al Parc de la Guineueta, un concert al Palau de la Música, un concurs de sardanes incògnites i cursets al local propi i en escoles i centres cívics.

D'una altra banda, les propostes que s'ofereixen als membres de l'agrupació inclouen també excursions per tot el país, trobades de veterans de les colles, la celebració d'un Dia del Soci i festes per Carnestoltes, Sant Joan, Nadal i Cap d'Any, entre més.