Diables del Poble Sec

A començament de l'any 1986, uns quants membres de l'Associació de Veïns del Poble Sec van crear la colla de Diables del Poble Sec. De seguida van comptar amb el suport dels Diables del Raval, que els van apadrinar en la primera sortida, per la festa major d'aquell any. De mica en mica, la nova entitat es va anar afermant, fins que es va desvincular de l’associació de veïns i s'acostà a l’Agrupació de Nois i Noies Escoltes. Amb aquesta agrupació, compartien espai al carrer de la Concòrdia, en un moment en què el nombre de membres va créixer notablement. De la relació amb l’Agrupació de Nois i Noies Escoltes, també en van sortir els Gegants del Poble Sec, perquè la colla de diables va contribuir al seu naixement i a l’organització de les primeres ballades.

Durant un temps, la colla restà inactiva. De mica en mica, gràcies al lideratge de Cristina Velasco, va reprendre l'activitat a partir de la secció infantil, els Fills de Satan, un nom pres d'un dels personatges de la sèrie de dibuixos Bola de drac.

Una altra de les seccions són els tabalers, grup nascut conjuntament amb els diables i que s'encarrega d'acompanyar-los. Ofereixen uns ritmes basats en la percussió tradicional, que han evolucionat amb el mestissatge i també amb la incorporació d'estils d'unes altres cultures, com ara el taiko, el samba-reggae i el foli.

Al barri s'hi han fet dues trobades de la Coordinadora de Colles de Diables i Bèsties de Foc de Barcelona, organitzades pels Diables del Poble Sec: l'una l'any 2002 i l'altra el 2009. D'ençà de l'any 2003, al Poble Sec s'organitza una trobada de malabars de foc i una exhibició de ceptrots.

Els Diables del Poble Sec, a més d'actuar a la festa de la Mercè, també són presents a diversos barris de la ciutat. Així mateix, la secció infantil participa cada any en la Festa dels Súpers de TV3 i en la festa infantil organitzada pels Diables de Nou Barris. Amb motiu del 25è aniversari, la colla va estrenar dues figures, el Mascle Cabró i la Diablessa, a més de la Porta de l'Infern del Poble Sec.