Gegants infantils del Pi

Fitxa tècnica

Descripció

Mustafà Petit del Pi

Construït el 2014 per Manel Casserras i Soler

 • Alçada

  2.10
  m.
 • Pes

  12.00
  kg.

Descripció

Elisenda Petita del Pi

Construït el 2016 per Teresa Casserras i Moreno

 • Alçada

  2.00
  m.
 • Pes

  15.00
  kg.

En Mustafà Petit i l’Elisenda Petita del Pi són una rèplica infantil dels famosos Gegant del Pi. Són pensats perquè els portin nens i nenes entre sis i deu anys. Per això tenen unes mides considerablement més reduïdes que les de les peces originals, però amb detalls idèntics: el rostre, la vestimenta i la simbologia. El gegantó duu l’escut de la parròquia del Pi gravat al pit, l’espasa corbada i la simitarra característica que distingeix el rei moro. La gegantona va vestida de color rosa, amb una perruca ben llarga que permet diversos pentinats i el barret cònic característic que també porta la geganta gran.

Totes dues figures van ser estrenades per les festes de la Mercè: en Mustafà el 2014, amb la il·lustradora Roser Capdevila per padrina, i l’Elisenda el 2016, apadrinada pels infants de l’hospital Sant Joan de Déu. La peça d’en Mustafà la va crear a Solsona el mestre imatger Manel Casserras i Solé i la roba és obra de membres de la colla gegantera, seguint rigorosament la vestimenta del gegant gran. L’Elisenda, que va néixer dos anys més tard, també va ser feta a Solsona però de la mà de Teresa Casserras i Moreno. A més, els gegants infantils del Pi van ser les primeres peces d’imatgeria festiva de la ciutat finançades gràcies a una campanya de micromecenatge on-line.

En Mustafà i l’Elisenda Petits ballen acompanyant la resta de la família de Gegants del Pi i surten per les festes de Santa Eulàlia, Sant Josep Oriol, la Mercè i sempre que siguin convidats. Durant l’any són exposats a la Casa dels Entremesos amb més peces d’imatgeria festiva de Ciutat Vella.