Pastorets del Foment Martinenc - Abraxas Teatre

Més de trenta persones, entre infants i adults, fan possibles les representacions dels Pastorets del Foment Martinenc, a càrrec d'Abraxas Teatre. El grup escenifica una adaptació pròpia de l'obra tradicional de Josep M. Folch i Torres, que es representa cada any pels volts de Nadal al Foment Martinenc del districte de Sant Martí, però també en algunes actuacions de carrer, gràcies a un decorat fet de fusta i adaptable a qualsevol espai.

Abraxas Teatre fa els Pastorets des que va ser fundat, l'any 1978, com a secció teatral del Foment Martinenc. La secció és organitzada en tres grups segons l'edat dels components. Durant més de deu anys, va organitzar el Concurs de Teatre del Foment Martinenc, reprès l'any 2012, i és membre de la Coordinadora de Barcelona de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya i de la Coordinadora de Teatre Clot - Camp de l'Arpa.

Guardonat amb la Medalla d’Honor de la Ciutat l'any 2012, el Foment Martinenc és una associació fundada l'any 1877 i dedicada al lleure. Organitza activitats esportives, culturals i d'esplai, amb seccions específiques dedicades a la dona, l'excursionisme, els escacs o l'esbart Sant Jordi, a més de la d'art escènic, Abraxas Teatre.