Pastorets dels Lluïsos d'Horta

La secció de teatre dels Lluïsos d'Horta és el grup amateur L'Auca i cada any per Nadal s'encarrega d'escenificar els Pastorets, una representació en què involucra la resta de socis de l'associació. Els Pastorets i les representacions teatrals que es fan amb motiu de Sant Lluís, patró de l'entitat, són ocasions úniques: tots els membres del centre, encara que no formin part del grup de teatre, hi participen com a actors o tècnics.

La versió que duen als escenaris és una adaptació lliure titulada Dimonis i pastorets, escrita pel grup a partir dels textos de Josep M. Folch i Torres, de Frederic Soler Pitarra i de Ramon Pàmies. A més, els infants del planter del grup teatral fan una representació pròpia: Plomes, banyetes i pastorets, una versió lliure dels pastorets tradicionals.

L'entitat dels Lluïsos d'Horta fou fundada l'any 1866 com a centre catòlic, amb el nom de Centre Moral Instructiu. Les activitats del que s'hi fan van vinculades a les seccions que en formen part: cinema, excursionisme, folklore, fotografia, manualitats, tennis taula i animació infantil, a més del teatre. Així mateix, s'hi programen actuacions musicals, projeccions de cinema, exposicions i tallers.