Boc Aegis de Can Rosés

Fitxa tècnica

Descripció

Aegis

Construït el 2016 per Daniel Raya

L’Aegis és un capgròs en forma de boc que pertany a la colla de diables Els Bocs de Can Rosés, de les Corts. La colla va voler crear-lo per celebrar el seu vintè aniversari i va ser presentat en societat l’octubre del 2016, en el correfoc de la festa major de les Corts. Perquè una de les particularitats de l’Aegis és que pot llançar foc per vuit punts diferents.

Va ser creat per l’artista Daniel Raya, seguint el projecte dels Bocs de Can Rosés. I, com la majoria de bèsties fogueres, té un aspecte esfereïdor: és un boc amb les banyes molt recaragolades, porta unes quantes arracades repartides pel rostre i treu la llengua com a signe de provocació. Per finançar-ne la construcció, la colla va organitzar una campanya de micromecenatge.

L’Aegis s’inspira en una figura mitològica: diu el mite que era un monstre amb pell de cabra que llançava foc abundant per la boca. La bèstia va ser perseguida i morta per la deessa Atenea, que en va aprofitar la pell per fer-se’n un escut protector.

Si el voleu veure en acció, el trobareu a la Cabronada, la trobada de bèsties de foc de les Corts, que se celebra cap al maig a la plaça de Can Rosés. L'Aegis també participa de la festa major del barri, la revetlla de Sant Joan i allà on és convidat.