Festa major de Can Baró

Dates de celebració

Dates de celebració

Segona quinzena de juny al barri de Can Baró, districte d’Horta-Guinardó

El barri de Can Baró va néixer al voltant de la masia Can Baró, que existeix des del segle XVII, pel cap baix. El punt central del barri, doncs, és en aquesta casa, actualment un centre educatiu: l’escola Artur Martorell. Algunes de les activitats de la festa es fan precisament davant la masia.

La festa major de Can Baró s’estructura a partir de tota mena d’activitats que tenen per finalitat cohesionar la vida associativa del barri i fer-la més accessible als veïns. S’hi fan esdeveniments esportius, vermuts i tastos gastronòmics, activitats infantils i juvenils, balls i concerts. L’oferta, que no bandeja pas la cultura popular, vol satisfer tots els gustos i arribar a totes les edats.

Sobre la festivitat

Actes a destacar

Cercavila. La secció de tabalers de les Fures de Can Baró, una entitat de foc molt lligada al barri, organitza una cercavila de percussió que acaba amb una xocolatada popular.

Correfoc. A la festa major de Can Baró, com passa en molts barris de Barcelona, totes les activitats del correfoc es concentren en un sol vespre. Els encarregats d’organitzar-lo són les Fures de Can Baró i el seu grup de percussió, els Trons. Els actes comencen amb el correfoc infantil, seguit d’una tabalada. Quan ja es fosc, arrenca el correfoc dels grans, que s'acaba a l’avinguda de la Mare de Déu de Montserrat amb la lectura dels versots i un castell de focs.

Matinades populars. A primera hora del matí uns quants grups de grallers es dispersen pels carrers del barri amb l’objectiu de despertar els veïns i fer-los saber que el dia principal de la festa major ja ha arribat.

Cercavila popular. Les entitats de cultura popular del barri, algunes de fora i els gegants d’escola s’uneixen per participar en la cercavila més important de la festa major.

Informació complementària

Organitzadors

Comissió de Festa Major de Can Baró (Casal de Barri El Pirineu).