Festa major de la Bordeta

Dates de celebració

Dates de celebració

Primera quinzena de setembre al barri de la Bordeta, districte de Sants-Montjuïc

El barri de la Bordeta va créixer al voltant de la vella carretera que uneix la vila de Sants i Sant Boi de Llobregat, durant el segle XIX. Com molts altres barris del districte de Sants-Montjuïc, s’hi van instal·lar indústries i hi van proliferar els habitatges per als obrers que hi treballaven. La parròquia de Sant Medir, construïda el 1949, ha estat des de sempre un pol d’atracció de la vida social i cultural del barri.

La festa major de la Bordeta és, en realitat, la festa major d’un carrer i de dues places: el carrer dels Jocs Florals de Baix i les places del Fènix i de Súria. Aquests tres nuclis organitzen cadascun les seves activitats i el darrer dia de la festa, a la tarda, fan una acte unitari a la plaça de Celestina Vigneaux, on la cultura popular es combina amb tastos gastronòmics i mostres de balls d’arreu. Quant a les activitats de cultura tradicional als carrers, cadascun organitza la seva cantada d’havaneres o acte de foc.

Sobre la festivitat

Actes a destacar

Acte unitari. L’activitat a la plaça de Celestina Vigneaux comença amb una xocolatada seguida del ball dels gegants de Sants. Després arrenca el festival «La Bordeta en dansa», que és una mostra de balls d’arreu en què participa l’Esbart Ciutat Comtal. Finalment, quan ja s'ha fet fosc, els Diables de Sants fan un espectacle de foc.

Informació complementària