Festa major de la Font de la Guatlla

Dates de celebració

Dates de celebració

Mitjan juny al barri de la Font de la Guatlla, districte de Sants-Montjuïc

La Font de la Guatlla és un petit barri del districte de Sants-Montjuïc, entre la muntanya de Montjuïc i la Gran Via de les Corts Catalanes. Va ser construït a principi del segle XX amb la voluntat d’esdevenir un barri-jardí amb cases baixes i molta vegetació, però només se’n va arribar a fer una part. Un dels edificis més emblemàtics que hi ha és l’antiga fàbrica Casa Ramona, actual seu del CaixaFòrum.

El barri fa festa major durant quatre o cinc dies a mitjan juny. S'acaba el dia de Sant Joan i comença el cap de setmana anterior. Hi ha activitats de tota mena destinades a gent de totes les edats i condicions: balls de festa major, àpats comunitaris, tallers, activitats esportives, etc.

Orígens

Aquesta festa major se celebra des de principi dels anys 1960: el primer document data de 1963. Originàriament, es feia per la Mercè, el mes de setembre, però més endavant es traslladà al solstici d’estiu. Des del 1984 l’organització va a càrrec de dues entitats que actualment formen l’Associació de Veïns i Veïnes de la Guatlla-Magòria.

Informació complementària