Festa major de Porta

Dates de celebració

Dates de celebració

Final d’abril i principi de maig al barri de Porta, districte de Nou Barris

Tradicionalment, el barri de Porta, que avui forma part del Districte de Nou Barris, havia estat molt vinculat a la vila de Sant Andreu. Com algunes altres zones de la ciutat, Porta encara manté alguna masia, prova del seu passat rural. El barri va començar a expandir-se al segle XIX, amb l’aparició de les primeres indústries, i sobretot la segona meitat del segle XX, quan s'hi construïren els blocs de pisos.

La festa major és entre final d’abril i principi de maig, durant dos caps de setmana. Un dels principals punts de la festa és la plaça de Sóller, un gran espai verd situat al centre del barri. De l'organització, se n'encarrega la Comissió de Festes de Porta, formada per l’Associació de Veïns, el Centre Cívic Can Verdaguer i més entitats socioculturals, com ara el grup de dones o el grup de joves.

Sobre la festivitat

Actes a destacar

Cercavila. Un dels primers actes de la festa major és la cercavila de percussió, que passa pels carrers del barri i convida tothom a unir-se a la festa. Habitualment es fa el primer dissabte al vespre.

Havaneres i fi de festa. L’últim dia de la festa major al vespre es fa un concert d’havaneres a la plaça de Sóller, acompanyat de rom cremat. Després, per cloure les celebracions, hi ha un espectacle pirotècnic a càrrec d'un grup de diables.

Informació complementària

Organitzadors

Comissió de Festes de Porta.