Festa Major de Sant Genís dels Agudells

Dates de celebració

Dates de celebració

Segona quinzena de juny al barri de Sant Genís dels Agudells, districte d’Horta-Guinardó

Sant Genís dels Agudells és un barri del districte d’Horta-Guinardó conegut perquè té una església romànica de les més antigues del pla de Barcelona. Situat al vessant de la serra de Collserola, al segle X el nucli de Sant Genís era constituït per un petit grup de masies. De fet, fins a la segona meitat del segle XX va ser una barriada eminentment rural. Però aleshores va sofrir una transformació urbanística que va ultrapassar les seves possibilitats.

El barri fa una festa major de tres dies el mes de juny, que inclou tota mena d’actes: àpats populars, balls de festa major, activitats infantils i juvenils, campionats esportius i rutes per a descobrir el patrimoni del barri. Tot i que no hi ha gaires entitats especialitzades, la cultura popular també hi és present, amb mostres de dansa i cantades d’havaneres.

Sobre la festivitat

Actes a destacar

Cercavila. Moltes de les entitats del barri surten en cercavila el divendres a la tarda per començar la festa major. La desfilada s'acaba a la Casa Groga, des d’on es llegeix el pregó i es llança un petard, que anomenen txupinazo.

Cantada d’havaneres i traca. L’últim dia de la festa es fa un recital d’havaneres. A l’intermedi, es reparteix rom cremat entre els assistents i se sorteja una panera. Per culminar les celebracions, a mitjanit s’encén una traca.

Informació complementària