Festa major de Trinitat Vella

Dates de celebració

Dates de celebració

Primera quinzena de juny al barri de la Trinitat Vella, districte de Sant Andreu

Tradicionalment el barri de la Trinitat era en un extrem de la vila de Sant Andreu, que també s’anomenava Coll de Finestrelles. Fins a la segona meitat del segle XX fou una zona agrària, amb gran abundància de vinya. Però el creixement de la ciutat va urbanitzar molt sobtadament el barri i les noves vies ràpides el van dividir en dos: la Trinitat Vella i la Trinitat Nova.

S'hi fa una setmana de festa major a principi del mes de juny. L’oferta d’activitats hi és variada i n’hi ha moltes de cultura popular, impulsades sobretot per les agrupacions del barri. En són exemples la cercavila gegantera dels gegantons de la Trinitat Vella i el correfoc dels Diables Trinifoc.

Sobre la festivitat

Actes a destacar

Cercavila gegantera. Els gegantons de la Trinitat Vella, en Daniel i la Teresa, són els amfitrions de la trobada gegantera, que comença amb una plantada de figures i acaba amb una cercavila.

Correfoc. El grup de diables del barri, el Trinifoc, organitza el correfoc de dissabte al vespre.

Sardanes. L’últim diumenge de festa major la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona fa una audició de sardanes a la plaça de la Trinitat Vella.

Informació complementària