Festa major de Verdum

Dates de celebració

Dates de celebració

Tercera setmana de setembre

El barri de Verdum és situat entre la Guineueta, la Prosperitat i les Roquetes. Fou construït durant la dècada dels anys cinquanta del segle passat per atendre la demanda d’habitatges arran de la gran onada d’immigració que va rebre Barcelona. Com que molts pisos eren petits i de mala qualitat, amb el temps l’Ajuntament de Barcelona hi ha fet una gran tasca de rehabilitació i ha dotat el barri dels serveis i l’equipament urbà necessaris.

L’Associació de Veïns i Veïnes de Verdum és l’entitat encarregada d’organitzar-hi la festa major, durant la tercera setmana de setembre, amb la intenció de dinamitzar el barri amb activitats per a tothom. El programa festiu és ben divers, amb torneigs esportius, una cantada d’havaneres, concerts i balls de festa major, àpats populars, tallers i jocs per a infants i un gran correfoc.

Sobre la festivitat

Actes a destacar

Cantada d’havaneres. Cada any les havaneres i la cançó de taverna tenen un espai en la festa major de Verdum. És un acte divertit que combina la música i el tast de la beguda típica: el rom cremat.

Correfoc. El Grup de Foc de Nou Barris s'encarrega del correfoc de l’últim dia de festa. Comença amb una tabalada i, a continuació, els diables encenen les places i carrers principals del barri. En acabat, una gran traca a la plaça de Francesc Layret acomiada la festa fins l’any vinent.

Informació complementària