Festa major del Baix Guinardó

Dates de celebració

Dates de celebració

Principi de juny al barri del Baix Guinardó, districte d’Horta-Guinardó

Dins el districte d’Horta-Guinardó, el barri del Baix Guinardó constitueix una zona amb caràcter propi. Tradicionalment molt proper a la Vila de Gràcia, fou conegut, al tombant del segle XX, per les cases d’estiueig que hi havia. Avui dia, el parc de les Aigües –on hi ha la seu del districte– i la ronda del Guinardó són els punts neuràlgics del barri i on es fa la majoria d’actes culturals.

La festa major del barri, breu però intensa, es compon d’un seguit d’activitats lúdiques, esportives i de cultura popular. Tampoc no hi falten àpats comunitaris, rutes històriques per a descobrir el passat del barri, balls nocturns i actes destinats als infants i a la gent gran.

Orígens

La festa major se celebra des de l’any 1978.

Sobre la festivitat

Actes a destacar

Trobada de puntaires. Cada any totes les puntaires que ho vulguin poden reunir-se al parc de les Aigües, on es fa una demostració conjunta de l’art de les puntes de coixí.

Trobada castellera. El diumenge de festa major a migdia es fa una trobada castellera a la ronda del Guinardó. Habitualment, hi participa una colla de Barcelona i unes quantes més de diversos llocs del país.

Correfoc. Per cloure els actes de la festa, es fa un correfoc que va des de la seu del districte a les portes del parc de les Aigües. S’encarreguen de posar-hi el foc i la pirotècnia la colla de diables del barri veí de Can Baró, les Fures.

Informació complementària