Festa Major del Camp d’en Grassot i de Gràcia Nova

Dates de celebració

Dates de celebració

Final de juny i principi de juliol als barris del Camp d’en Grassot i Gràcia Nova, districte de Gràcia

El Camp d’en Grassot i Gràcia Nova són dos barris situats al sud-est de la vila de Gràcia, de construcció relativament recent. Per una banda, hi ha la zona del Camp d’en Grassot, que primer va ser rural i després industrial; i per una altra, el veïnat de Ca l’Alegre de Dalt, anomenat Gràcia Nova per raons comercials. Totes dues zones es van començar a urbanitzar a partir de la segona meitat del segle XX.

La festa major d’aquests dos barris és organitzada per una colla d’associacions de veïns, de comerciants i entitats socials i educatives. Moltes activitats es fan al voltant del Centre Cívic la Sedeta, un dels punts més dinàmics del barri. La festa major hi dura una setmana, amb tota mena d’actes: mostres d’art, àpats populars, balls i concerts i esdeveniments esportius. La cultura popular és representada al barri a través del correfoc, la cercavila gegantera i l’exhibició bastonera. 

Sobre la festivitat

Actes a destacar

Correfoc. El primer divendres de festa major la Diabòlica de Gràcia organitza la tabalada i el correfoc posterior. 

Havaneres. Després de la lectura del pregó, comencen oficialment les celebracions amb un concert d’havaneres acompanyat de rom cremat i coca. 

Cercavila. La gegantona de la Bruixa Violeta celebra la seva diada per la festa major. El dissabte a la tarda fa una cercavila que recorre les escultures més emblemàtiques del passeig de Sant Joan.

Ball de Bastons. L’últim dia de festa major a la tarda, després de fer el darrer àpat comunitari, els Bastoners de Gràcia fan una exhibició.

Informació complementària