Festa major del Putxet

Dates de celebració

Dates de celebració

Primera quinzena de juny al barri del Putxet, districte de Sarrià - Sant Gervasi

El barri del Putxet deu el nom al turó que fa de frontera natural entre Vallcarca i Sant Gervasi. Fins a mitjan del segle XIX, quan va ser descoberta per la burgesia, era una zona molt poc poblada. A partir de llavors s’hi van construir torres i cases d’estiueig, però la gran transformació urbanística va arribar amb els blocs de pisos a partir de la segona meitat del segle XX.

Gran part de les activitats de la festa major es fan al turó del Putxet, convertit en parc i obert al públic des del 1970. Durant els tres dies que dura la festa, s'hi fan fires, torneigs i campionats, activitats infantils, àpats comunitaris i balls i concerts. Com que la festa major és molt nova, la cultura popular encara hi és poc arrelada.

Orígens

La festa major del Putxet es va començar a celebrar el 1996 per iniciativa de l’Associació d’Amics i Veïns del Putxet. Aquesta entitat, que encara ara s’encarrega d’organitzar la festa, té per finalitat promoure i cohesionar la vida social i cultural del barri.

Sobre la festivitat

Actes a destacar

Havaneres. Durant la primera vetllada de la festa major, el divendres al vespre, es fa una cantada d’havaneres dins el recinte del parc.

Informació complementària