Festa Major dels Indians

Dates de celebració

Dates de celebració

Tercera setmana de setembre al barri dels Indians, districte de Sant Andreu

Els Indians és un barri del districte de Sant Andreu que deu el nom a un petit grup de cases construïdes al segle XIX per immigrants enriquits a Amèrica.

L'associació de festes de l'Antic Barri dels Indians és l’encarregada d’organitzar-hi la festa major, que es fa durant la setmana de la Mercè.

Alguns dels actes més destacats de la festa són el sopar de germanor –dedicat a tots els socis de la festa–, el correfoc, el pregó, la bicicletada, les danses tradicionals, l'esmorzar de la tercera edat, la cercavila de gegants, el concert de la banda municipal de les Roquetes Nou Barris, el ball de festa major, la cantada d'havaneres amb rom cremat i el castell de focs artificials.

Orígens:

La primera festa major es va fer l’any 1984 i actualment la majoria dels actes es fan al carrer de Jordi de Sant Jordi. L'any 1987,per la festa major, es va estrenar ‘La Sardana dels Indians’, que és l’himne del barri. La lletra fou escrita per Juan Guirao, un veí del barri, i de la música se n’encarregà el mestre sardanista Tomàs Gil i Membrado. L'any 2008, amb motiu del 25è aniversari de la festa major, l’Ajuntament de Barcelona va lliurar la Medalla d’Honor de la ciutat a l’entitat que l’organitza. 

Informació complementària