Festes del Raval

Dates de celebració

Dates de celebració

El cap de setmana anterior a la festivitat de la Mare de Déu del Carme

Diada: 16 de juliol

El Raval és un barri de la Ciutat Vella que va néixer arran de l’ampliació de les muralles medievals. Actualment és una zona habitada tant per barcelonins de sempre com per gent arribada de molts països i amb cultures molt diverses. Això fa que hi puguem trobar botigues i restaurants de nacionalitats ben variades. Aquesta interculturalitat que ha marcat el barri des de fa decennis es fa palesa a la festa major, a mitjan juliol.

La festa major del Raval l’organitza l’Associació de Veïns del Carme i compta amb un bon nombre d’activitats per a totes les edats i gustos: música i balls, havaneres, activitats infantils, àpats populars, teatre, gegants, diables, castellers, competicions esportives i fins i tot una cursa de patins que ha agafat anomenada aquests últims anys. D'ençà del 1983 també s’hi fa una mostra d’artesans i botiguers, promoguda pels comerciants del barri.

Motiu

La festa és en honor de la Mare de Déu del Carme, patrona de la principal parròquia del barri.

Sobre la festivitat

Actes a destacar

Diada bastonera. Les colles bastoneres barcelonines i de tot el país tenen una estona de protagonisme dins la festa major del Raval. Ja fa uns quants anys que hi fan una gran diada, amb una desfilada de les colles pels carrers del barri que s’acaba a la plaça de Vázquez Montalbán, on cada grup fa una demostració dels balls més representatius.

Diada castellera. La festa major del Raval inclou una jornada castellera el diumenge. Es fa a la Rambla del Raval i hi participen tot de colles convidades, tant de la ciutat com de la rodalia.

Espectacle pirotècnic i tabalada. L’última nit de celebracions s’hi fa una gran tabalada amb mostra de foc, organitzada per colles de diables de la Ciutat Vella i amb la participació de més grups convidats. En acabat, una gran traca anuncia la fi de la festa i acomiada els veïns i veïnes fins l’any vinent.

Informació complementària

Organitzadors

Associació de Veïns del carrer del Carme.