Festa Major de Sants: el cartell ja està guarnit!

La Festa Major de Sants que tindrà lloc del 24 d'agost a l'1 de setembre ja té cartell: és obra de Jordi Sales, il·lustrador, dissenyador i veí del barri que ha resultat guanyador del 24è concurs de cartells, al què s'han presentat 43 propostes. El cartell guanyador té com a protagonistes els castellers, els diables, el dia i la nit, la decoració dels carrers... alguns dels elements més significatius de la Festa Major de Sants hi apareixen formant un conjunt on tot queda relacionat.

El cartell es va presentar dissabte en el marc d’un concert-vermut del grup de blues i jazz Casi El Mejor Trío de tu Vida als jardins de la Rambla de Sants. L’acte de descoberta del cartell i lliurament del premi al guanyador del concurs va ser conduït per la presidenta de la Federació d’Associacions i Comissions de Carrers, Gemma Solsona, i el conseller tècnic en funcions del Districte de Sants-Montjuïc, Xavi Farré.

Fa més de 20 anys que en Jordi Sales es dedica a la il·lustració i al disseny. Sempre ha treballat per al sector editorial, però últimament s’ha dedicat també a la docència. Per ell, el dibuix és una manera d’explicar històries: “M’agrada que hi passin coses, i poder-les explicar a través dels gestos, les mirades, el color i la composició de la imatge”. La idea del cartell feia temps que li rondava pel cap. També volia tornar a les tècniques de dibuix més tradicionals, que li donen una mica més calidesa a l’acabat.

Del 24 d’agost a l’1 de setembre, 13 carrers de Sants es guarniran per omplir-se de festa i animació per a tots els públics. Enguany la Comissió de Festes del carrer de Sagunt compleix 25 anys; la de la Casa Gran (c. Rosés), 20 anys; i la del carrer de Papin ja celebra el cinquè aniversari. Dimarts 27 d’agost, la nit dels concerts unitaris al Parc de l’Espanya Industrial, pujaran a l’escenari els Hello Lilliput, guanyadors de la segona edició de Pedrera 3.8, i Hotel Cochambre, que fa les versions musicals més boges de tots els temps. Tots els cartells presentats al concurs s’exposaran la segona quinzena d’agost al Casinet d’Hostafrancs.