Barcelona viu Sant Medir 2020 a Gràcia, Sarrià, el Farró i Sant Gervasi

Tradicionalment Sant Medir, la festa més dolça, es fa el 3 de març. Com cada any, la festa es farà a la Vila de Gràcia i als barris del Districte de Sarrià – Sant Gervasi on també hi ha colles de Sant Medir: el Farró, Sant Gervasi de Cassoles i l’antiga vila de Sarrià.

Tot i que la part més coneguda de la festa és la cavalcada del vespre, la diada de Sant Medir arrenca de bon matí. Cada colla surt des del respectiu local i fa una cercavila pels carrers del seu barri on ja es llancen els primers caramels. Tot seguit, les agrupacions es van replegant per dirigir-se a cavall cap a l’ermita de Sant Medir. Està situada al bell mig de la serra de Collserola i pertany al municipi de Sant Cugat, on la festa de Sant Medir també és molt seguida. Allà les colles es troben amb la gent de Sant Cugat que hi ha anat amb romiatge i s’hi fa una missa, la imposició de llaçades a les colles assistents i un dinar.

La segona part de la festa es fa al vespre i és la famosa cercavila en què les colles de Gràcia i de Sant Gervasi llancen quilos i quilos de llepolies. Arrencarà a les 20 h des dels carrers de Sant Salvador i Escorial la desfilada seguirà carrer Gran de Gràcia avall, fins als Jardins de Salvador Espriu.

A Sarrià, en canvi, a partir de les 18.30 h les colles fan una desfilada pels carrers del barri des del Desert de Sarrià fins a la plaça del Consell de la Vila.

En aquestes cercaviles festives, on constantment ‘plouen’ caramels, es recorda la gesta de Josep Vidal Granés, l’impulsor de la festa, que el 1830 va desfilar pels carrers del barri muntat a cavall i repartint llaminadures.