[ACTE POSPOSAT] Es programen les primeres jornades ‘Com fer Catifes de Flors?’

Aquest acte s’ha posposat per complir amb les indicacions del Departament de Salut i l’Ajuntament de Barcelona per fer front a la COVID-19.

Les catifes florals són una imatge icònica de la festa de Corpus, malgrat que també en podem veure més vegades durant l’any. Aquestes obres d’art efímer decoren els carrers i places de les ciutats i viles per celebrar l’arribada d’aquesta festa tradicional. Però a Barcelona les catifes van restar oblidades i la tradició que es va conservar per Corpus va ser la de l’Ou com balla, que compta amb ornamentacions florals espectaculars.

D’ençà del 2012, a Barcelona es van creant nous grups de catifaires que treballen per recuperar la tradició a diversos barris de la ciutat. Enguany, coincidint amb el setè centenari del Corpus barceloní, encara hi haurà més entitats que guarniran els carrers i places dels barris.

Per tot plegat, el dissabte 28 de març, l’Ajuntament de Barcelona organitza una sessió informativa i formativa amb l’objectiu de fer pedagogia de la tradició catifaire i, alhora, ensenyar la tècnica i el procés de fer catifes de flors.

 

‘Com fer catifes de flors’. Sessió formativa i informativa.

Dissabte 28 de març al Casal de Barri del Poblenou (la rambla del Poblenou, 49)

 

Programa de la jornada:

9 h Recepció dels participants.

9.30 h ‘Mar de flors’, a càrrec dels Catifaires del Raval.

10.15 h ‘Tres anys d’experiències a Gràcia’, a càrrec dels Catifaires de Gràcia.

11.00 h Descans i refrigeri, gentilesa de la Coordinadora d’Entitats del Poblenou.

11.20 h ‘El mestratge des de diferents llocs de Catalunya’, a càrrec de la Federació Catalana de Catifaires.

13h. ‘Materials orgànics per a catifes’, a càrrec de Montse Casas, experta docent d’Art Floral de la Casa d’Oficis de l’Espectacle en Viu de Barcelona Activa.

Es recomana inscripció prèvia al correu culturapopularbcn@bcn.cat