L’Esbart Català programa les jornades ‘Aportacions a la dansa catalana’

El dissabte 29 de febrer l’Esbart Català de Dansaires ha programat les quartes jornades ‘Aportacions a la dansa catalana’ a la Casa dels Entremesos. Les ponències començaran a les 10 h i s’acabaran a les 13.30 h, quan es farà una visita a l’arxiu i biblioteca de l’esbart. A la tarda, les ponències es reprendran de les 16 h fins a les 17.30 h.

La jornada vol ser un espai per a donar veu, presentar i difondre qualsevol aportació dels darrers anys que tingui a veure amb la dansa catalana. L’espai va adreçat tant a persones com a entitats i es vol fer ressò dels estudis i pràctiques de dansa tradicional o qualsevol aspecte que hi tingui relació: música, festes, indumentària o pedagogia.

D’ençà de l’any 2004, l’esbart ha organitzat les jornades quatre vegades i les ha dedicades a folkloristes o dansaires relacionats amb l’entitat. La primera es va fer l’any 2004 i s’hi va homenatjar Aureli Capmany. L’any 2009 es va convocar coincidint amb l’any Amades. El 2009 es va dedicar a Maria Rosa Alonso –mestra de dansa de l’esbart. I ara es dedicarà a Enric Vigo, músic i ballador que va ensenyar bona part del repertori de balls de les comarques del Pallars que avui coneixem.

Les entitats o persones que vulguin fer-hi aportacions s’hi poden inscriure fins al dijous 20 de febrer per correu electrònic, a info@esbartcatala.org. La inscripció per a assistir-hi també es pot fer en aquest mateix correu electrònic fins al mateix dia 29 de febrer.

Totes les aportacions s’editaran en una publicació que s’enviarà als inscrits i als autors de les ponències. A més, tots seran obsequiats amb volums de ‘Aportacions a la dansa catalana’, editats els anys 2004, 2009 i 2014.