10 anys de pessebres a la plaça de Sant Jaume

Atesa la impossibilitat d’instal·lar el pessebre a la plaça de Sant Jaume com és tradició en aquestes dates, l’Ajuntament ha decidit crear una retrospectiva a l’interior del seu pati articulada com un sol pessebre i en destaca les cinc figures principals: l’àngel, els Reis, el naixement, els animals i el caganer. “10 anys, 10 pessebres“, comissariada per Enric Benavent, vol aprofitar aquesta aturada per la situació sanitària i fer una reflexió sobre la interpretació que s’ha fet d’aquestes figures en els pessebres de la plaça, que fa deu anys que organitza l’Institut de Cultura de Barcelona i que, anteriorment, havia organitzat l’Institut Municipal de Parc i Jardins. La mostra s’inaugura el divendres 4 de desembre i es podrà visitar fins al 5 de gener.

Aquestes dates coincideixen amb l’engalanada de la façana de l’Ajuntament amb el projecte “Abraçades #RavalKm0“, de la dissenyadora Maria Güell i el dissenyador Curro Claret i la implicació de la Fundació Tot Raval, que cada any vesteixen de llums el barri del Raval amb l’ajuda de tot el veïnat. Es projectaran panells lumínics que representen la ciutadania i la pluralitat i riquesa humanes que conviuen als barris de Barcelona.

L’exposició “10 anys, 10 pessebres” es pot visitar gratuïtament d’11 h a 14 h i de 17 h a 20 h, cada dia excepte el 25 de desembre. La il·luminació de la façana també tindrà lloc des del 14 de desembre fins al 5 de gener. Trobareu tota la informació al web de Nadal de l’Ajuntament.