Mercè'19: els actes de cultura popular imprescindibles del dilluns 23 de setembre

La Xambanga de gegants i el concert del carilló de la Generalitat són els actes de cultura popular més destacats de la vigília de la Mercè. Tampoc us podeu perdre la Cercavila de Vigília dels Gegants de la Ciutat, una de les novetats més destacades d’enguany.

Aquí teniu un resum, ordenat cronològicament, de les activitats de cultura popular més importants del dia:

  • Cercavila de Vigília dels Gegants de la Ciutat. A les 18 h, des de l’Ajuntament. Aquesta Mercè els Gegants de la Ciutat estrenen un acte nou, la Cercavila de Vigília, que anuncia la imminent arribada del dia gran de la festa major. En Jaume i na Violant, acompanyats pels Capgrossos Macers, s’aproparan a la basílica de la Mercè, on faran uns ballets. Ja de tornada, continuaran ballant fins arribar altre cop a l’Ajuntament, on esperaran amb moltes ganes fins l’endemà. Recorregut: plaça de Sant Jaume, Ciutat, Regomir, Ample, plaça de la Mercè (18.30 h), Ample, Avinyó, Ferran i plaça de Sant Jaume (19.30 h).
  • Xambanga de Gegants. A les 21 h, des de la plaça dels Àngels fins al pati de la Casa de la Ciutat. Des del seu domicili provisional a la Casa de Caritat, els gegants i les gegantes i els seus geganters s’adrecen a la plaça de Sant Jaume, on faran nit per assistir, puntuals, a la cita que tenen l’endemà. Però aprofitaran la passejada per fer festa de la grossa amb xarangues, com els darrers anys, i enguany recuperaran les populars disfresses. Us hi voleu afegir? Veniu a seguir-los en el seu recorregut pels carrers del centre. Recorregut: Àngels, Bonsuccés, la Rambla, Ferran i plaça de Sant Jaume.
  • Concert de carilló: Amb 49 campanes, una peça per a cadascú. A les 21 h a l’edifici Palau de la Generalitat. El so especialíssim del Carilló de la Generalitat no podia faltar en les celebracions de la festa major de Barcelona. Enguany, la carillonista del Palau, Anna Maria Reverté, ens recorda amb el so de les campanes cançons de Star Wars, de Bach, de Sau o de Queen. Per accedir al Palau de la Generalitat per escoltar el concert cal inscriure’s (abans del divendres 20 de setembre) a presidencia.gencat.cat/carillo o bé trucant al 012.
    També és possible seguir el concert des dels carrers del Barri Gòtic.