Bestiuari 2019: la trobada que aplegarà a més de mig centenar de bestiari festiu vingut d’arreu

El dissabte 6 d’abril el Parc de Sant Martí s’omplirà de bestiari festiu vingut de tots els territoris de parla catalana perquè s’hi farà la trobada Bestiuari. L’impulsa la delegació territorial de Barcelona Ciutat de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya i aplegarà a més de mig centenar de bèsties de formes i estils molt diferents. Els seus organitzadors expliquen que l’acte s’inspira en l’esperit d’una macro- trobada de bestiari que es va fer l’any 2007 al barri del Poblenou i que va aplegar a un centenar de peces. També vol ser una alternativa a les trobades de bestiari que es fan a la ciutat per les festes de Santa Eulàlia i la Mercè, on només hi participen peces de Barcelona.

La trobada durarà tot el dia i constarà de diversos actes: a les 10.00 del matí es farà una plantada de bèsties de tot Barcelona i al voltant s’hi faran un seguit de tallers familiars i activitats per la mainada. Al migdia les bèsties exposades sortiran en cercavila des de parc de Sant Martí a la plaça de la Gàbia, on es faran els balls de lluïment. Les activitats es reprendran al vespre, quan es faci fosc, amb un correfoc on hi participaran tot de bèsties vingudes dels quatre punts del país. Començarà a les 19.00 a la plaça de la Gàbia i hi participaran més de cinquanta bèsties. Faran un recorregut pels carrers del barri i a les 21.00 el correfoc tornarà al punt d’inici, on s’executaran els balls de lluïment i hi haurà el final de festa.

A més aquesta trobada també és especial perquè ha comptat amb la implicació del barri a on es farà i també del Districte de Sant Martí. Així hi col·laboren un bon reguitzell d’entitats i equipaments més enllà de les que es dediquen al món de la cultura popular: centres cívics, casals de barri, el mercat de Provençals, les escoles de la zona… Per això durant els dies previs a la trobada, en tots aquests indrets s’hi podran veure bèsties exposades, hi haurà diverses exposicions divulgatives i mostres fotogràfiques sobre bestiari, projecció de documentals, col·loquis, talles per acostar la imatgeria festiva als infants …