Descobrim els Gegants de la Ciutat i els seus vestits amb un retallable!

Actualment, els Gegants de la Ciutat representen els reis Jaume I i Violant d’Hongria. Però no sempre ha estat així. La primera referència documentada és del 1424 i les figures actuals són del 1929. Al llarg dels anys han representat els Reis Catòlics i, d’ençà dels anys vuitanta, es van anomenar amb els noms actuals.

Al llarg d’aquests més de noranta anys de les figures, han canviat de vestits fins a nou vegades, i s’han fet nombroses rèpliques de les peces originals. De fet, els que surten a ballar actualment són del 1992.

Tot això i molt més és el que s’explica en el nou retallable que des de l’Ajuntament de Barcelona i els Gegants de la Ciutat llancen al carrer aquest Corpus 2020. El document és imprimible en format Din-A4 i es pot descarregar clicant aquí.

El retallable consta de dues parts diferenciades. En primer lloc hi ha tots els vestits, explicats un per un, amb les característiques que han tingut i els anys que els van dur. La primera pàgina incorpora la parella dels gegants en roba interior, per tal de fer de base i poder-los anar vestint amb els diferents models. La segona part conté tots els dibuixos preparats per a pintar.

Les il·lustracions són obra de Laia Berloso Clarà.