Torna la Diada dels Falcons de Barcelona

Els Falcons de Barcelona són una de les colles més veteranes del país i, sens dubte, una de les més potents. Ja fa una dècada que celebren la seva diada a final d’octubre.

Enguany, la diada es farà el diumenge 27. A les 10.30 h les colles es lluiran a la plaça de Ramon Berenguer i a les 10.45 h començarà la cercavila amb el recorregut següent: plaça de Ramon Berenguer, carrer de l’Àngel, de la Llibreteria, plaça de Sant Jaume, carrer del Bisbe, de la Pietat, baixada de Santa Clara i plaça del Rei. A la mateixa plaça, a les 12 h, començarà el lluïment final dels convidats i amfitrions.

Cada any, dins la seva diada, els Falcons reben una altra colla falconera del país. En aquest cas seran els Falcons de Piera, que van néixer l’any 1996 i van vestits d’una manera semblant als barcelonins: amb faixa vermella. També hi conviden algunes colles veïnes de la Casa dels Entremesos, amb les quals els Falcons de Barcelona mantenen bona relació. Aquesta vegada, hi participaran la Víbria de Barcelona, l’Arpella del barri Gòtic, els Cavallets Cotoners de Barcelona, els Gegants infantils del Pi (Mustafà i Elisenda petits) i els Gegants petits del Pi (Oriol i Laia).