El pessebre vivent de la Torre del Suro, molt més que un pessebre

Un dels pessebres vivents més destacats que es fan a Barcelona per aquestes dates és el de la Torre del Suro, al districte d’Horta-Guinardó. És impulsat per l’Escola Taller Sant Camil, es fa en un entorn privilegiat i és protagonitzat per persones amb discapacitat intel·lectual. El pessebre d’enguany es representarà el dimecres 18 de desembre a partir de les 18.00. L’entrada hi és gratuïta i cal accedir al recinte des del número 60 del carrer de Sales i Farré.

Ja fa més de vint-i-cinc anys que l’Escola Taller Sant Camil, que treballa amb persones adultes amb discapacitat intel·lectual, munta un pessebre vivent al recinte de la institució. Durant una tarda la vuitantena de persones deixen les tasques habituals i es transformen en pastors, dimonis, artesans, reis d’Orient o la Sagrada Família. El pessebre obre a partir de les 18 h i els visitants segueixen un recorregut pels jardins de la Torre del Suro que acaba a la cova de Betlem.

A més, durant la representació del pessebre es pot visitar l’exterior de la Torre del Suro, una construcció modernista que hi ha dins el recinte de la Casa de Repòs Sant Camil i que habitualment és tancada al públic. Aquest edifici, que data del 1910, és un dels màxims exponents del corrent mediterranista del modernisme.

Paral·lelament, del 9 de desembre al 7 de gener al Casal d’Entitats de Mas Guinardó s’hi pot veure l’exposició fotogràfica ‘Els cartells del Pessebre Vivent de la Torre del Suro’. És un recull dels cartells que han anunciat aquest pessebre al llarg dels darrers anys.

L’any 2016 el Pessebre Vivent de la Torre del Suro va rebre el Premi Ciutat de Barcelona en l’àmbit de cultura popular.