Els castellers de Sarrià s’incorporen a la diada castellera de Sant Medir, que enguany es fa a Gràcia

Sant Medir és una festa molt arrelada en alguns barris de Barcelona i també a Sant Cugat del Vallès, on és copatró de la vila. De fet, el vincle entre Sant Medir i Sant Cugat és molt estret perquè el lloc on van passar els fets de la llegenda i on avui dia s’erigeix l’ermita de Sant Medir és dins el terme municipal de Sant Cugat. A més, la forta devoció que sentia Josep Vidal Granés, l’impulsor del romiatge a Barcelona, pel sant prové del fet que va passar la infantesa a Sant Cugat.

Per això ja ha esdevingut tradició que els barris de Barcelona que celebren Sant Medir i tenen colla castellera facin una diada conjunta amb els Castellers de Sant Cugat. Fins ara hi participaven els Castellers de la Vila de Gràcia i els de Sants però enguany s’incorporen a la cita els Castellers de Sarrià, una corra refundada recentment d’un barri on Sant Medir també és una festa força arrelada.

Habitualment la diada castellera es fa el diumenge següent a la festa de Sant Medir, que és el 3 de març, i cada any l’organitza una de les quatre colles, alternativament. Enguany la diada castellera de Sant Medir serà el diumenge 4 de març a la Vila de Gràcia. A migdia, a la plaça de la Virreina, s’aixecaran els pilars i les torres dels Castellers de la Vila de Gràcia, els de Sant Cugat i els de Sants.