Tots els pessebres vivents que es fan Barcelona

Dins el teatre popular, el pessebre vivent és una tradició d’implantació recent: la primera representació va ser a la vila andorrana d’Engordany l’any 1956. A Barcelona, ja fa anys que s’hi representen uns quants pessebres vivents destinats al gran públic. El primer fou el de la Torre del Suro del Guinardó, l’any 1993.

Consisteix a representar les escenes del pessebre a partir de quadres diversos disseminats en un entorn concret, com ara el nucli antic d’un poble, la llera d’un riu, els entorns d’una finca, un bosc, etc., per on l’espectador es desplaça.

  • Cottolengo del Padre Alegre. 21 i 28 de desembre a les 18.00 h. Veniu a gaudir de diverses escenes del passatge bíblic del naixement de Jesús als jardins d’una casa d’ajuda al costat del Park Güell.
  • La Marina. 14 de desembre de 18.00 a 20.30 h als Jardins dels Drets Humans (accés pel passeig de la Zona Franca, 185). Més de 250 figurants formen una trentena d’escenes en un recorregut que s’endinsa cap a la part més boscosa del parc.
  • Navas. 22 de desembre a les 17.00 h al Centre Cívic de Navas (passatge del Doctor Torent, 1). Els veïns d’aquest barri de Sant Andreu ja fa uns quants anys que organitzen aquest pessebre per celebrar el Nadal.
  • Torre del Suro. 18 de desembre a les 18.00 h a la Casa de Repòs Sant Camil. És organitzat pels membres del taller-escola Sant Camil, que treballen amb persones amb discapacitat intel·lectual, i la representació es compon de diversos quadres escènics a l’exterior del centre. El pessebre deu el nom a la Torre del Suro, un complex modernista que forma part de la Casa de Repòs Sant Camil i que només s’obre al públic una vegada l’any, amb motiu del pessebre vivent.
  • Torre Baró. 28 de desembre a les 18.00 h a la parròquia de Santa Bernardeta. Una quarantena de veïns del barri participen en aquesta representació, que ja fa 36 anys que es fa. A més no hi falta cap de les escenes clàssiques d’un pessebre: el betlem, l’enunciació dels pastors, els reis…
  • Trinitat Vella – Espai Via Barcino. 22 de desembre de 18.00 a 19.00 h. Durant una tarda, els veïns de Trinitat Vella transformen aquest espai pertanyent al centre cívic en un autèntic Betlem ple de tocs orientals.

I, tot i que ja ha passat;

  • El Poble Espanyol. 6, 7 i 8 de desembre de 12 a 14 h i de 16 a 18 h. S’hi representen pessebres vivents de diferents indrets de Catalunya: Jesús (6 de desembre), Martorelles (7 de desembre) i Sant Feliu de Llobregat (8 de desembre). Preu: consulteu el web www.poble-espanyol.com Adreça: avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, 13.