Festa Catalana a Diagonal Mar dedicada a la dansa

Aquest dissabte, 17 de setembre, la plaça de Leonardo de Vinci de la zona del Fòrum es convertirà en una festa major en miniatura per mostrar a tothom, turistes i locals, la riquesa i la vitalitat de la cultura popular i tradicional catalana. A partir de les 18.00 es podran veure les actuacions del grup de folk macedoni Karshiaka, dels bastoners de Gràcia i la colla sardanista Xàldiga.

Karshiaka és una agrupació de danses tradicionals macedònia que actuarà a Barcelona en el marc de les Jornades Internacionals Folklòriques. Organitzat cada any per Adifolk, aquest festival de danses del món es farà del 16 al 25 de setembre en diverses poblacions de Catalunya i dissabte farà parada a Barcelona. Provinents de la zona d’Skpoje, els membres d’aquest esbart no només ballen: les seves actuacions també inclouen cant i la interpretació de diversos instruments tradicionals.

Completaran la festa catalana dedicada a la dansa les actuacions de la colla sardanista Xàldiga, el sector jove del grup sardanista Maig. Faran diverses ballades d’exhibició i tot seguit donaran pas als bastoners de Gràcia, que tancaran la vetllada. Vestits de vermell i negre i guarnits amb un mocador de quadres típic català, els bastoners de Gràcia són la cola més antiga del barri i ja porten més de 35 anys d’actuacions a les seves espatlles.

La Festa Catalana és un petit festival de cultura popular que es fa cada dissabte de tardor per difondre entre els turistes les tradicions més genuïnament catalanes i posar en relleu la riquesa de la cultura popular barcelonina. Per això hi participen un bon reguitzell d’entitats de la ciutat: agrupacions castelleres, els Falcons de Barcelona, la Moixiganga, colles sardanistes, esbarts, parelles de gegants i peces de bestiari.

Programa complet de la Festa Catalana a Diagonal Mar