La festa major torna al barri d’Horta

El barri d’Horta –actualment del districte d’Horta-Guinardó– va ser un municipi independent fins el 1904, conegut amb el nom de Sant Joan d’Horta. Al barri hi ha tot de colles de cultura popular i tradicional, com ara els Diables d’Horta – el Carmel (amb els dracs Capallà, Banyut, Ullals i Jussà) i els gegants del districte d’Horta-Guinardó, en Perot Rocaguinarda i la Bugadera d’Horta. S’hi farà la festa major del 6 al 15 de setembre.

Un dels actes més destacats és la Baixada d’andròmines, que es farà el proper diumenge 15. Us hi podeu inscriure clicant aquí.

Els actes de cultura popular que s’hi ha programat són aquests:

Dissabte 7 de setembre

17 h. Repic de campanes a la parròquia de Sant Joan d’Horta.

17 h. Cercavila amb: Gegants d’Horta-Guinardó, AMPA Santa Caterina de Siena FEDAC Horta, Diables d’Horta, FOC (Banyetes d’Horta, Diables del Carmel, Drac Jussà d’Horta, Drac Capallà d’Horta-Carmel, Drac Ullals, Drac Banyut i Tabalers), geganta Àngels Garriga de l’Escola Àngels Garriga, gegants Pirata Cala Mare i Cala Marina de l’Escola Mare Nostrum, gegants Pepo i Corcubita de l’Escola Torrent de Can Carabassa, gegants, capgrossos i drac de la Salle d’Horta, geganta Heura i Capgrossos de l’Escola Heura, Grup de Cooperació Aguiluchos i les Bugaderes d’Horta.

  • Hi haurà cinc sortides i recorreguts diferents: des de les escoles Àngels Garriga (17.15 h), Mare Nostrum (17.15 h), la Salle d’Horta (17.20 h), Can Carabassa (17.35 h) i la plaça d’Eivissa (18 h, amb els Gegants d’Horta-Guinardó i les Bugaderes d’Horta). Totes les cercaviles acabaran al parc de les Rieres d’Horta.

18.30 h. Pregó de festa major al parc de les Rieres d’Horta, a càrrec de Roser Calafell Serra, il·lustradora nascuda a Horta.

Diumenge 8 de setembre

9 h. Matinades a càrrec dels Diables d’Horta, FOC (Diables del Carmel, Banyetes d’Horta i Tabalers), Trabucaires de Gràcia, Trabucaires de Sant Andreu, Trabucaires de Sant Antoni, Trabucaires de Sant Boi i Trabucaires d’en Perot Rocaguinarda.

  • Recorregut: ​parc de la Unitat, Lloret, Josep Pinós, Letamendi, Eduard Toda, Rectoria, Palafox, Rivero, Curt, passatge de la plana i parc de les Rieres.

11.30 h. Ballada de sardanes a la plaça d’Eivissa, a càrrec de la Cobla Sabadell.

20.30 h. Correfoc infantil a càrrec dels Banyetes d’Horta, les Piules del Guinardó i els Diablons de Montbau.

  • Recorregut: plaça d’Eivissa, Pere Pau, baixada de la Plana, la Plana, baixada de Rivero, Rivero, Horta, Santes Creus i plaça de les Santes Creus.

Dijous 12 de setembre

19.30 h. Havaneres amb el grup Mestre d’Aixa i rom cremat, al parc de les Rieres d’Horta.

Divendres 13 de setembre

17 h. Jocs infantils i concert amb De Tu a Tu, a la plaça del Centre Cívic

Dissabte 14 de setembre

17 h. Gran festa infantil dels Lluïsos d’Horta (carrer de Feliu i Codina). Amb balls folklòrics i tradicionals, taller de ball de bastons…

20.45 h. Correfoc amb els Diables d’Horta, els Diables del Carmel i el drac Capallà d’Horta, els Diables de Kabra de l’Hospitalet, Drac Rubricat de Sant Boi, Drac de Rubí, Moskamot de l’Hospitalet, Diables de Torrelles de Llobregat, Diables d’Esparreguera i Diabòlics Anònims.

  • Recorregut: cruïlla dels carrers de Sant Bernabé i Chapí, Palafox, Horta, Rivero, baixada de Rivero, la Plana, plaça de les Masies, baixada de la Plana i Tajo.

Diumenge 15 de setembre

10 h. XXVII trobada de puntaires al parc de les Rieres d’Horta.

12 h. III Diada castellera al parc de les Rieres d’Horta, amb els Carallots de Sant Vicenç dels Horts, els Sagals d’Osona i els Castellers de la Vila de Gràcia.

18.30 h. Tarda de dansa catalana al parc de les Rieres d’Horta, amb Esbart Jove de Gualba, Esbart Joventut Nostra, Esbart Folklòric d’Horta dels Lluïsos d’Horta i el Grup Sardanista Maig.

21.30 h. Tabalada al parc de les Rieres d’Horta, a càrrec dels Diables d’Horta.

22.30 h. Final pirotècnic de la festa major al parc de les Rieres d’Horta.