Festa Major de Gràcia. Els actes de cultura popular del cap de setmana.

Un any més, i ja en van 202, la Festa Major torna a omplir els carrers i les places de la Vila de Gràcia. Enguany, s’afegeixen tres carrers més a la festa, de manera que hi haurà vint-i-quatre espais guarnits.

A banda dels carrers guarnits, la festa compta amb un destacat corpus festiu, que fa que del 14 al 21 d’agost la vila s’ompli d’elements festius, música i colles de cultura popular. El dia més destacat és el 15 d’agost, diada de la patrona de la vila, la Mare de Déu d’Agost, que és quan es desenvolupa un conjunt d’actes amb un ritual ben marcat pel protocol festiu de la Vila de Gràcia.

Dissabte 17 d’agost

Exhibició de glosa. A les 12.00h al carrer de la Perla.

Lliurament de premis als carrers i places guarnides. Es faran públics els premis dels carrers i les places, a més dels balcons i portalades. A les 17.00h a la plaça de la Vila.

II Combat de glosa. Competició de glosa cantada. A les 17.00h al carrer de la Perla.

Diada castellera. Amb les colles Joves Xiquets de Valls, Xiquets de Reus, Castellers de Vilafranca del Penedès i els amfitrions, els Castellers de la Vila de Gràcia. A les 19.00h a la plaça de la Vila.

Diumenge 18 d’agost

La Convidada dels Gegants. Els Gegants graciencs conviden els gegants del carrer de Viserta de Monistrol de Montserrat, de l’any 1913, a passejar pels carrers de la vila. Sortida a les 9.30h des de la plaça de la Vila per anar a buscar els convidats als Jardinets de Gràcia. Lluïments a la plaça de la Vila a les 11.00h i posterior cercavila.