"Visca la Festa Major! Som Maresme, som Besòs!"

Del 7 al 16 de juny, la Festa Major del Besòs i el Maresme omple el barri de civisme i alegria amb un programa de marcat caràcter intercultural. Bona Festa Major!

L’inici de la Festa Major la marca la lectura del pregó, el divendres 7 de juny a les 17.30 h, a la rbla. de Prim amb c. Ferrer Bassa. Serà a càrrec de Carlos Díaz, professor d’història i antic director de l’Institut Barri Besòs, acompanyat de la música de la Besòs Band’s, Raval Band’s i la tabalada del grup de percussió de VOZES.

Enguany no hi pot faltar el tradicional concurs de talents del barri Tú sí que vales! o la 5a Cursa del Besòs i el Maresme, que el dia diumenge 9 de juny proposa una jornada d’esport en família (inscripcions fins al 5 de juny o fins a esgotar places).

El programa també inclou una passejada històrica El Besòs i el Maresme: de la lluita veïnal a l’última transformació del litoral i una sessió de cinema a la fresca amb la projecció dels vídeos “El Besòs i el Maresme, barri net” i de la pel·lícula Campeones de Javier Fresser.

Per últim, destacar que la cultura popular posarà el punt i final a la festa. Serà el diumenge 16 de juny amb la 3a Trobada Gegantera al parc de la Gran Via amb rbla. de Prim i la cercavila, que finalitzarà a la plaça del Maresme amb una ballada de lluïment dels gegants. Al mateix lloc on, a les 20.00 h, els dracs del Poblenou faran l’espectacle de foc.

Consulta el programa a:
Festa Major del Besòs i el Maresme 2019 – DESPLEGABLE
(versió descarregable, a l’espai ‘Adjunts’)

L’eslògan d’enguany “Visca la Festa Major! Som Maresme, som Besòs” sorgeix del lipdub que es va gravar el 2014 amb la col·laboració de veïnat i entitats del barri, una mostra de les ganes de fer pinya al barri i promoure la convivència.

Totes les activitats han estat promogudes per les següents entitats: l’Assemblea Jove del Besòs, l’Associació de Dones Àmbar Prim, l’Associació de Veïns i Veïnes del Besòs, l’Associació de Veïns i Veïnes Barri Maresme, Casa Àsia, Cau Besòs, Colla gegantera del Besòs i el Maresme, Espai Sant Paulí, Fundació Cepaim, Fundació Pere Mitjans i Martinet Solidari.

I pels següents equipaments i serveis col·laboradors: Biblioteca Ramon Alòs – Moner, Casal de Barri del Besòs, Casal de Gent Gran Joan Maragall, Casal infantil El Vaixell, Centre Cívic Besòs i Pla de desenvolupament comunitari.

Barcelona antimasclista

Ja es pot descarregar gratuïtament l’aplicació de mòbil BCN Antimasclista, amb la qual totes les persones de la ciutat poden indicar de manera anònima i confidencial on i com s’han sentit agredides o assetjades. L’objectiu és poder, entre totes, treballar per tenir millors intervencions, més prevenció i més sensibilització i aconseguir més apoderament de les dones.

Ara bé, per denunciar denunciar una agressió o un cas d’assetjament sexual, cal adreçar-se a una comissaria de Mossos d’Esquadra. A més, els serveis d’atenció municipal disposen de personal especialitzat en diferents unitats.