Sarrià vibra amb la festa major

El barri de Sarrià celebra del 4 al 13 d’octubre la seva festa major, en honor de la Mare de Déu del Roser. Sarrià va ser la darrera vila del pla de Barcelona que s’annexà a la ciutat, l’any 1921. D’aquí ve la forta identitat del barri, que es pot copsar en la gran quantitat de colles i entitats de cultura popular que té (gegants, drac, diables, castellers, bastoners…).

El divendres 4 d’octubre s’inaugurarà la festa major amb el Toc d’Inici. Anirà precedit de la cercavila amb les colles de cultura popular, que sortirà a les 19.15 h de la Casa Orlandai i acabarà a les 19.45 h a la plaça del Consell de la Vila. Tot seguit, es presentarà la VII Batalla per Sarrià i s’hissarà la bandera. A la mateixa plaça, a les 20 h, es farà el pregó de festa major, a càrrec de les entitats Aspasim, ASSIS, l’associació CEDRA i Belén Barrabés. El pregó se subtitularà en una pantalla i també s’interpretarà en la llengua de signes.

L’endemà de 10 a 13 h, el centre la Sarrianenca (carrer de Canet) obre les portes per mostrar totes les entitats de cultura popular que hi viuen. A les 12 h, a l’envelat de la plaça de Sarrià, es farà la ballada de sardanes amb la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona. A la mateixa hora hi haurà la primera trobada de corals al Teatre de Sarrià, organitzada per l’Orfeó Sarrianenc. A la tarda, a les 17 h, es farà la cercavila de festa major amb colles infantils, que acabarà a les 18.30 h a la plaça del Consell de la Vila.

El diumenge 6 la festa començarà d’hora. Al carrer de Monterols hi haurà activitats tot el dia. A les 10 h, a la plaça del Consell de la Vila, es farà la plantada de la trobada de gegants, amb totes les figures del barri: els Gegants Nous, els Gegants Vells o de les dues cares (que només surten aquest dia), en Blauet, en Trenot dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, en Pitu i els capgrossos. Hi haurà molts convidats, com ara en Normag de l’associació Aspasim, el primer gegant amb discapacitat intel·lectual de Catalunya. En Normag i el capgròs Medinet de la Colla Nova de Sant Medir de Sarrià es presentaran al barri i es batejaran durant la diada. Serà a les 11 h, i a les 11.30 h començarà la cercavila.

A les 18 h a l’envelat de la plaça de Sarrià hi actuarà el cos de dansa i l’escola de dansa del Ballet Folklòric Sarrià – Esbart Sarrià.

El dimecres 9 a les 16.30 h es farà la festa a la plaça de Sant Vicenç, amb taller de construcció d’instruments reciclats, una cercavila tabalera i xocolatada. A les 17.30 h hi haurà una ballada de sardanes (amb CD) a la plaça de Pere Figuera i Serra, organitzada pel casal de gent gran Can Fàbregas. A les 18.30 h, a la plaça del Consell de la Vila, els castellers de Sarrià faran un assaig obert a tot el veïnat.

El divendres 11 el protagonisme el prendran els infants de les escoles del districte, que cada any fan la seva festa major. Durant la jornada, els centres educatius mostren els seus gegants, capgrossos i bèsties mentre els alumnes fan construccions falconeres i interpreten balls tradicionals com les gitanes i els bastons. La cercavila començarà a les 9.30 h a la plaça del Consell de la Vila i s’acabarà a la pista del centre cívic de Sarrià.

A les 19 h hi haurà un sopar de germanor a càrrec de la Colla Nova de Sant Medir de Sarrià al carrer de l’Hort de la Vila. A la mateixa hora al carrer de Canet començarà el Trivial Sarrianenc per esbrinar quin equip sap més coses del barri. A les 22 h, a la plaça de Josep Obiols, hi haurà cantada d’havaneres acompanyades de rom cremat.

L’endemà caldrà matinar perquè a les 8 h començarà a la plaça de Josep Obiols el Despertar Diabòlic, a càrrec dels tabalers del Drac i els de les Diablesses i Diables de Sarrià. A les 10 h començarà l’itinerari d’història de Sarrià, amb Marc Berramendi i Jesús Mestre, que sortirà de la Casa Orlandai. A les 12 h, a l’envelat de la plaça de Sarrià, es ballaran sardanes amb la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona.

A la tarda es farà la Tabalada, que sortirà a les 17.30 h de la plaça de Josep Obiols i acabarà a la plaça del Consell de la Vila. Allà mateix es farà l’Empetxinada dels petits diables (20 h), l’espectacle de les Diablesses i Diables de Sarrià (20.15 h), la celebració dels trenta anys del Drac de Sarrià i el correfoc amb petits, adults i bèsties (20.30 h). A les 22.30 h, a la plaça de Sant Vicenç, es posarà punt final a la nit amb un sostre de foc.

El diumenge 13 a la plaça del Consell de la Vila hi haurà la diada castellera (11 h) amb els castellers de Sarrià, els de Barcelona i els Xics de Granollers. A les 12.30 h al carrer Major de Sarrià es farà la baixada de carros, un dels actes més populars de la festa. Finalment, a les 21.45 h es clourà la festa major amb les projeccions a la façana de la seu del districte.

Podeu consultar-ne tota la programació al pdf adjunt.