Ja és aquí el cartell de les Festes de Santa Eulàlia 2021!

Les festes de Santa Eulàlia 2021 ja tenen cartell. La proposta d’enguany ja es pot veure engalanant les marquesines de la Rambla i altres espais de la ciutat. És obra de l’il·lustrador Xavi Mula i representa una noia jove, decidida i valenta, com era la jove Eulàlia quan va patir els tretze martiris. L’obra presenta la noia amb espurnes al voltant, un colom al cap i el Drac de Ciutat Vella al seu costat. Sens dubte, una obra que resumeix l’esperit de la festa, que enguany s’ha hagut d’adaptar a la pandèmia.

Com ja es va anunciar fa unes setmanes, les activitats presencials de Santa Eulàlia queden anul·lades, a excepció de les cinc exposicions que es podran visitar seguint les mesures dictades per les autoritats sanitàries.

Al Born CCM es mantenen les cinc mostres previstes. Hi haurà la tradicional exposició temàtica que l’any passat es va dedicar al bestiari fantàstic i que enguany acollirà peces de bestiari històriques d’arreu del país sota el títol ‘El Corpus és bestial’, tot commemorant el 700 aniversari de Corpus a la ciutat, així com també s’exposarà el bestiari festiu infantil i es farà una exposició fotogràfica que girarà entorn les catifes de flors. També al Born es podrà visitar la tradicional Mostra de Gegantons de Barcelona i a l’Ajuntament s’hi farà la ja habitual exposició de les Gegantes Laies. A més, els museus mantenen la tradicional jornada de portes obertes durant la diada de Santa Eulàlia.

El divendres 12 de febrer, diada de Santa Eulàlia, a través de les xarxes de Cultura Popular Barcelona es podran seguir els actes protocol·laris de la diada: la Col·locació del Penó de Santa Eulàlia al balcó de l’Ajuntament i la Ballada de la Gegantona Laia a la Baixada de Santa Eulàlia, ambdós actes sense públic. A més, s’aprofitarà la jornada per recordar actes tradicionals d’anys anteriors, també a través de les xarxes.