Ja és aquí la Festa Major de la Sagrera 2021!

El barri donarà el tret de sortida a les celebracions el dijous el divendres 19 de novembre amb el pregó a càrrec de La Sagrerina i La Bostikina. Serà a la Nau Bostik i comptarà amb intèrpret de llengua de signes.

Aquesta setmana vinent, del 18 al 28 de novembre podrem tornar a gaudir de la Festa Major de la Sagrera amb desenes d’activitats que es duran a terme amb la màxima normalitat possible però respectant sempre les indicacions del Procicat. Per davant, trobarem onze dies de gresca i xerinola, de retrobament i de compartir amb amistats i família totes aquelles alegries, projectes de futur i experiències passades.

Més d’un centenar d’actes formen el programa preparat per una cinquantena d’entitats i col·lectius del barri, en un exemple d’implicació per fer de La Sagrera un barri viu i ple d’activitat. La festa s’iniciarà el divendres 19 de novembre amb el pregó, que tindrà lloc a la Nau Bostik (carrer de Ferran Turné, 11). El pregó serà el moment de presentar la Bostikina, la geganta de la nau, impulsada per Xavier Baciana. A més, també hi serà la Sagrerina, la geganta del barri, que arriba a la majoria d’edat. Tant en Xavier Baciana com la colla del Drac, Diables i Gegants de la Sagrera seran els encarregats de llegir el pregó.

Els actes de cultura popular començaran el diumenge 21 amb la Trobada de gegants (11 h a la plaça de Masadas), que comptarà de manera extraordinària amb la presència dels capgrossos Macers i els gegants de la Ciutat. També hi haurà la Trobada de puntaires (11 h a la plaça dels jardins d’Elx) i la 41a Ballada de danses tradicionals de Catalunya amb els esbarts l’Estel de la Sagrera, Renaixença i Rosa dels Vents, de Vilanova del Vallès (12 h a la plaça dels jardins d’Elx).

El dissabte 27 de novembre la plaça de Masadas acollirà la Tarda Diabòlica amb la Tabalada (19.30 h), el Correfoc Infantil (19.45 h), els Versots i la Ceptrotada (20.30 h) i el Correfoc (21 h). També es durà a terme el concert de corals (a les 21 h a l’església del Crist Rei).

L’endemà hi haurà la ballada de sardanes amb la Jovenívola de Sabadell (11 h a la plaça dels jardins d’Elx), el Toc de campanes (13.15 h a la plaça dels jardins d’Elx), la cantada d’havaneres amb Port Bo (19 h a l’envelat) i l’espectacle pirotècnic des dels terrats, que a les 21.15 h posarà punt final a la festa.

En resum, els concerts centraran bona part de l’activitat, i aquest any hem dedicat el principal esforç pensant en els infants, segurament un dels col·lectius que han patit més les restriccions per la pandèmia i, donant tot el suport possible al sector i reivindicant que la cultura és segura.

La Festa Major també serà un bon moment per reivindicar tot el teixit econòmic local, apostant per les nostres cooperatives, les nostres botigues i els nostres productes a l’hora de prendre l’aperitiu o fer un bon àpat amb el nostre cercle social, reivindicació que s’està reforçant enguany amb la capitalitat mundial de l’alimentació sostenible que ha assumit la ciutat de Barcelona.

Podeu consultar el programa en l’arxiu adjunt.

Attachments