La trobada Retoca’mmmm omple de ritme i percussió els carrers de les Corts

Per tercer any consecutiu, els Diables de les Corts organitzen Retoca’mmmm , la seva trobada de percussió. Enguany la trobada es farà el dissabte 1 d’abril i hi participaran dotze agrupacions de tot el país, entre grups de batucada i diables tradicionals. Però allò que diferencia l’aplec de percussió de les Corts de la resta és que no és competitiu i que va destinat a dinamitzar socialment el barri, perquè és una activitat molt enfocada als joves.

La festa començarà a la tarda amb una cercavila que omplirà els carrers del barri de ritme i s’allargarà fins ben entrada la nit. Les colles es concentraran a les 16.00 a la plaça de Comas i a les 17.00 arrencarà la cercavila, que es dividirà en dos grups i farà un recorregut pel centre històric de les Corts. Cap a les 18.45 les dues cercaviles confluiran a la plaça de Comas, on cada agrupació farà la seva actuació de lluïment. Havent sopat, hi haurà una revetlla amb els concerts de rumba catalana del grup Sobra la Marcha i les versions de Pelukass.

Entre les colles participants, n’hi haurà sis de Barcelona: els Diables de les Corts, els Trip-Itaka, els tabalers del Poble-sec, els Bocs de Can Rosés, la Repúbli-k de l’Avern i els DesCentrats d’Hostafrancs. També hi haurà un bon reguitzell d’agrupacions de tot Catalunya, com ara Ambitum de Vilassar de Mar, Xàldiga de Manresa, Atabalats d’Esplugues, l’agrupació Batúcamela de Cerdanyola del Vallès, els Fills de la Flama de l’Hospitalet de Llobregat i les Gàrgoles de Foc de Banyoles.