L’Aplec de la Sardana de les Roquetes fa 50 anys!

Cada mes d’octubre els amants de la sardana tenen una cita imprescindible a Nou Barris, on es fa l’aplec més veterà de la ciutat: el de les Roquetes. Ja fa cinquanta anys que l’Agrupació Sardanista l’Ideal d’en Clavé l’organitza, i enguany serà el diumenge 28 d’octubre al parc de la Guineueta. A més, comptarà amb un cartell de luxe encapçalat per la cobla Sant Jordi, la titular de la ciutat, i la Principal de la Bisbal, la cobla titular de la Generalitat de Catalunya. També hi haurà la Principal del Llobregat i la Montgrins.

L’aplec durarà tot el dia i es dividirà en dues parts: ballades al matí a partir de les 10.00 i a la tarda a partir de les 16.00. Es farà una parada per dinar i en acabat la Banda Simfònica de les Roquetes de Nou Barris oferirà un intermedi de cafè concert. Les cobles participants aniran intercalant les seves interpretacions i al llarg de tota la jornada sonaran una trentena de sardanes. S’hi interpretaran peces dels mestres més destacats i es tindrà un record pel 50è aniversari de l’aplec amb la interpretació de la sardana de Conrad Saló ‘L’aplec de tardor’.

L’aplec sardanista de les Roquetes es va començar a fer el 1969, però fou a partir del 1979 que prengué força i es consolidà com un dels importants de tot Catalunya. L’Agrupació Sardanista l’Ideal de Clavé de les Roquetes, per la seva banda, és una entitat fundada l’any 1960 per un grup de membres de la Coral l’Ideal de Clavé. Ja de bon començament, tenia la intenció de promoure la celebració d’actes sardanistes al districte de Nou Barris.