Santa Eulàlia 2020: els actes de cultura popular de divendres 7 de febrer

Les festes de Santa Eulàlia d’enguany arrencaran amb el pregó dels infants. Continuaran en fer-se fosc amb la versió més protocol·lària de la festa, protagonitzada per diferents elements del Seguici Popular: l’Àliga, el Lleó i els Gegants de Santa Maria del Mar. També arrencaran amb una novetat: l’espectacle ‘NUeS’, on l’Esbart Maragall barreja coreografies contemporànies amb la dansa tradicional.

El pregó dels infants. Plaça de Sant Jaume, a les 10 h.
El pregó dels infants per les festes de Santa Eulàlia és una activitat educativa adreçada a l’alumnat de 3r, 4t i 5è de primària que té com a objectiu que els infants coneguin les institucions polítiques i de participació ciutadana de Barcelona i que s’iniciïn en els processos participatius basats en la corresponsabilitat i la ciutadania activa. El pregó se celebra a la plaça de Sant Jaume, davant l’alcaldessa de Barcelona i el consistori municipal, sota el lema ‘moguem-nos a Barcelona respectant el medi ambient’. Hi actuarà el grup d’animació musical Xiula.

Els Protocols de l’Àliga. Plaça de Sant Jaume, a les 20h.
L’Àliga de la Ciutat, acompanyada de la Coronela de Barcelona, els Ministrers Espremulls, el Lleó de Barcelona, els Músics del Pi, els Gegants de Santa Maria del Mar, els Músics del Casc Antic i els Trabucaires d’en Perot Rocaguinarda, encapçala una cercavila que surt de la plaça de Sant Jaume i culmina amb un dels actes més emotius i solemnes de la celebració: el tradicional ball de l’Àliga davant l’altar major de la basílica de Santa Maria del Mar.

Recorregut: plaça de Sant Jaume, carrer de Jaume I, plaça de l’Àngel, carrer de la Princesa, carrer de Montcada, placeta de Montcada, passeig del Born, carrer de Santa Maria, plaça del Fossar de les Moreres i plaça de Santa Maria. Arribada a la basílica de Santa Maria del Mar cap a les 20.50 h, on s’hi farà el ball del Lleó i ball dels Gegants de Santa Maria del Mar. Ball de l’Àliga a l’interior del temple cap a les 21.00 h.

NUeS. Un espectacle de l’Esbart Maragall. Plaça de Sant Jaume, a les 20.15 h.
‘NUeS’ explora les nostres arrels com a punt de partida per a la construcció d’un futur al qual només s’arriba a través del conflicte. Una reflexió sobre el canvi, la revolta, i la por a allò que ens és desconegut. El primer espectacle creat i coreografiat íntegrament per l’Esbart Maragall, que es despulla i se sincera per afrontar aquest nou repte.