Surt al carrer el llibre dels 25 anys de les Festes de Sant Josep Oriol

Ja ha sortit al carrer el llibre ‘Les Festes de Sant Josep Oriol. 25 anys fent barri i fent cultura popular’, escrit per Nico Alonso i Dani Mosquera. La publicació havia de veure la llum durant les Festes de Sant Josep Oriol, que es van suspendre a causa del coronavirus. Aprofitant la propera celebració de la Diada del Llibre i la Rosa, el 23 de juliol, el llibre s’ha presentat a les xarxes i ja es pot aconseguir a la Casa dels Entremesos, al preu de 10 €.

El llibre s’estructura en dues parts. En primer lloc, s’hi pot trobar el repàs de la història de les festes mitjançant els actes que es programen any rere any (els Atracaments d’en Perot, l’Emmulassa’t!, la Passejada dels Oriols, la Cercavila de Festa Major…) i que esdevenen el protocol festiu del barri del Pi i, per una altra, un catàleg amb tots els gegants, bèsties i entremesos que hi han participat aquests anys. En total, hi ha unes tres-centes figures catalogades d’arreu de Catalunya i d’altres països com Bèlgica, Andorra o França.

Era l’any 1995 quan el barri del Pi va recuperar les festes de Sant Josep Oriol, dedicades al sant barceloní que va viure a cavall dels segles XVII i XVIII. Enguany, les celebracions arriben al primer quart de segle des que un grup de veïns i comerciants, dirigits pels Gegants del Pi, es van decidir a omplir els carrers de festa.

Paral·lelament al llibre, fins al 27 de setembre es pot visitar a la Casa dels Entremesos l’exposició ‘El Pi en festes. 25 anys de la recuperació de les Festes de Sant Josep Oriol. També està previst que es faci una presentació pública del llibre a la Casa el dijous 15 d’octubre a la tarda, però dependrà de les circumstàncies del moment.