Torna la Festa Major de la Dreta de l'Eixample amb la Fira Modernista i activitats des de casa!

Com que el modernisme és un tret característic de l’arquitectura de la zona, el barri de la Dreta de l’Eixample ha volgut que sigui l’element central de la seva festa major, i això és així des del 2004. S’hi destaca una fira modernista amb productes d’època, però també una bicicletada modernista, amb participants vestits amb indumentària d’aquells anys, representacions teatrals i passejades modernistes per descobrir els secrets dels edificis de l’època que es conserven. D’una altra banda, com tota festa major, s’hi fa una cercavila amb ball de gegants, àpats populars, competicions esportives, tallers infantils, concerts i balls de festa major; tot plegat, amb la participació d’entitats, agrupacions musicals i més organitzacions del districte.

Enguany la festa no es podrà celebrar com és habitual a causa de la crisi del Coronavirus, però des de les entitats i comerciants del barri treballen de valent per fer la festa a les xarxes. De la mà de l’associació CorEixample, s’ha preparat una programació d’activitats en línia, que es podran gaudir a l’Instagram de CorEixample i al de la Ruta del Modernisme de Barcelona.

Aquesta edició de la Fira estarà centrada en la figura de la periodista, escriptora i feminista Dolors Monserdà, molt lligada al moviment modernista català. ⁣⁣⁣⁣

El dijous 4 a les 17 h hi haurà una visita virtual a l’exposició ‘A festes em convides’, que organitza la Casa Elizalde i que repassa les festes i celebracions ocorregudes a l’Eixample durant la primera meitat del segle XX de la mà de fotografies històriques. S’hi poden veure les Festes de la Mercè, el Carnestoltes o les Batalles de Flors.

Al divendres 5 a les 16 h es farà un taller de ciència de la mà del col·legi Sagrat Cor Diputació i a les 17 h s’ha programat una sessió de contacontes a càrrec de Santi Rovira.

La programació definitiva es presentarà en els propers dies. Tots els actes es poden seguir a Instagram mitjançant les etiquetes #FMDretaEixample2020 i #FiraModernistaBCN2020.