Totes les activitats de cultura popular de la Festa Major de Gràcia 2021

El programa de la Festa Major de Gràcia 2021 inclou un munt d’activitats de cultura popular i d’altres com concerts, tallers infantils i per a adolescents, visites guiades, fires artesanes, etc.

Del 15 al 21 d’agost, els carrers de la Vila de Gràcia s’ompliran d’activitats per celebrar la Festa Major 2021 que, enguany, s’ha hagut d’adaptar a la situació sanitària derivada de la covid-19 i aplicarà tots els protocols vigents per garantir una festa segura i responsable.

El tret de sortida de la Festa Major serà el dissabte, 14 d’agost, amb el tradicional Toc d’inici de la Festa a càrrec dels Tabals i gralles i el Pregó, que anirà a càrrec del president d’Òmnium Cultural i veí de la Vila de Gràcia, Jordi Cuixart i Navarro.

La festa començarà el dia 15 amb la missa i el Matí de Festa Major. A més de tots els actes de cultura popular, les comissions dels diferents carrers han programat activitats de petit format a peu de carrer i actuacions musicals amb reserva prèvia.

Enguany, hi haurà tres nous espais d’activitats (pl. Joanic, c. Pi i Margall i c. Bailèn), on s’oferiran actuacions musicals i altres espectacles.

Els amants del folk, a més, tindran una programació especial, gràcies a la col·laboració amb el Centre Artesà Tradicionàrius (CAT), amb diferents actuacions que es realitzaran a les seves instal·lacions.

Hi haurà, a més, diferents activitats pensades i destinades específicament a persones amb diferents tipus de discapacitats perquè puguin gaudir d’una festa major en família i accessible.

També s’han programat activitats amb motiu de que Barcelona és la capital Mundial de l’Alimentació Sostenible. Destaca la jornada del 18 d’agost a l’espai Bailèn, amb activitats durant tot el dia sobre la gestió de residus, el compostatge, una bona alimentació, etc.

La Biblioteca Vila de Gràcia també s’uneix a la festa i programa diferents activitats (contes, tallers, etc) pensades per a tot tipus de públic. També a l‘Ateneu de Fabricació de Gràcia s’ha organitzat un taller per personalitzar roba amb fabricació digital de forma sostenible.

Homenatge a Jordi Fàbregas i placa a Francisca Rius

En aquesta edició de la festa també destaquen dos esdeveniments: l’acte d’homenatge que es farà el dia 18 d’agost a Jordi Fàbregas, músic referent i divulgador de la música tradicional i d’arrel catalana que va morir el passat mes de gener; i la descoberta de la placa homenatge a la dibuixant i artista Francisca Rius (1891-1967), al carrer Milà i Fontanals.

Fires

Durant els dies de festa major també es podrà gaudir de les fires d’artesania i tast de vi del passeig Sant Joan i de la plaça Virreina, i de la fira d’atraccions als jardinets de Gràcia.

Podeu consultar el programa sencer al web de la Festa Major de Gràcia i al de la Fundació Festa Major de Gràcia.

IMPORTANT: Algunes de les activitats requereixen reserva prèvia d’entrades. Es pot fer a través d’aquesta web.