Els Tres Tombs de Sant Antoni 2020: Tota la informació

Aquest cap de setmana es fa la cavalcada dels Tres Tombs del barri de Sant Antoni, que és la més antiga de la ciutat: ja fa 195 anys que es fa! L’acte central es farà dissabte, 25 de gener, i és una passada d’animals formada per cavalls, ases i someres que fan un circuit pel centre de la ciutat cavalcades o tirant carruatges. Tot i la seva veterania, la festa sempre presenta algunes novetats i enguany se centren en el recorregut. A més, l’acte està inclòs dins la programació de la Festa Major del barri de Sant Antoni.

La cavalcada, formada per carruatges, carretons i calesses de tota mena sortirà a les 10.30 des de la cruïlla entre l’avinguda del Paral·lel i el carrer de Tamarit. Des d’allà arrencarà un extens recorregut que farà diverses parades: a les 10.45 farà la primera al recentment renovat mercat de Sant Antoni. Allí es farà la lectura del pregó de la festa d’enguany, que anirà a càrrec d’Emilio J. Zegrí, president de la Federació Catalana d’Hípica.

Aquest és el recorregut complet de la cavalcada 2020: sortida des del carrer de Tamarit – carrer del Comte Borrell (al Mercat de Sant Antoni hi haurà la lectura del pregó) – carrer del Parlament – ronda de Sant Pau – carrer d’Urgell – carrer de Tamarit – carrer de Villarroel – carrer de Floridablanca – ronda de Sant Antoni – plaça de la Universitat – carrer de Pelai – la Rambla (descendent) – carrer de l’Hospital – plaça del Pedró – carrer de Sant Antoni – carrer de Manso (fins al Mercat de Sant Antoni)

I aquest és l’ordre del seguici: vehicles, motos i cotxes de la Guàrdia Urbana; Llancers de la Guàrdia Urbana; Mossos a cavall, carruatge-capella amb la figura de sant Antoni; disset genets com a comitiva oficial dels Tres Tombs amb els penons de Sant Antoni i de Santa Eulàlia; cavalls i penó en representació de les colles de Sant Medir; carruatge oficial dels Tres Tombs de Sant Antoni de Barcelona; carruatges de les entitats organitzadores; carruatges urbans: carrossa dels serveis funeraris, carruatge d’Estrella Damm, carruatge de neteja…; carruatges en representació dels Tres Tombs de Catalunya, genets muntats a cavall i vehicles de neteja.