Anar al contingut principal
Barcelona cultura

On el teatre batega

On el teatre batega

Els teatres de proximitat de la ciutat han creat una plataforma per tal de gestionar conjuntament les propostes que presenten en col·laboració i que formen part de la programació del Grec Festival de Barcelona.

La creació barcelonina comença en les sales de proximitat, aquelles de dimensions més reduïdes, espais íntims que acullen veus emergents, però també professionals de l'escena alternativa amb reputacions internacionals. Aquestes sales s'han agrupat en la plataforma «On el teatre batega» per tal de desenvolupar projectes conjunts en col·laboració amb el Grec Festival de Barcelona.

La col·laboració entre aquestes sales de proximitat i el Festival de Barcelona va començar el 2020 passat i, fins al moment, ha produït experiències com un cicle de lectures dramatitzades triades d'entre les rebudes en una convocatòria pública. Part de les lectures dramatitzades que ja vam poder escoltar l'any passat esdevenen enguany muntatges teatrals complets que deixen constància del talent dels valors emergents de l'escena. Són Solar, de Mos Maiorum; Holocaust, de Queralt Riera; i La Chispa, de Marc Angelet.

La convocatòria de lectures dramatitzades es repeteix en aquesta edició del Festival; pareu atenció, ja que, entre les seleccionades, algunes es convertiran en produccions escenificades que podrem veure durant el Grec 2024 Festival de Barcelona.

Les lectures previstes enguany són:

Not My Monkeys
10 de juliol, a les 20.00 h
Teatre Eòlia
Entrada: 3,8 €
La Trini, una dona jove amb una crisi existencial, es troba sense voler en una xerrada del coach motivacional més important del moment. Una sàtira sobre la dictadura de la felicitat i l'autoajuda.
Direcció: Martí Torras. Text: Manel Moreno. Idea original: 42KM. Interpretació: Rafa Delacroix, Diana Gómez, Georgina Latre. Moviment: Fàtima Campos. Vestuari: Néstor Reina. Espai sonor: Pol Fontanals. 
Més informació
 

Volver a Madryn
17 de juliol, a les 20.00 h
Sala Fènix
3 €
A l’hivern, un poble de la costa on mai passa res és escenari d’un fet extraordinari. Tres personatges evoquen, juguen i reconstrueixen una vegada i una altra aquest succés que representa un canvi en les seves vides i les d’uns altres.
Dramatúrgia: Rodrigo Cuesta. Direcció: Alba Florejachs Interpretació: Felipe Cabezas (resta del repartiment, per confirmar). Producció: Sala Fènix, Suika. 
Més informació
 

Enguany, a més, les sales de proximitat de la ciutat ens proposen una nova experiència de col·laboració conjunta entre actors i actrius, directores i dramaturgs de les dues ribes de l'Atlàntic per tal de crear tres peces teatrals a cavall entre Catalunya i l'Argentina: Silvia, La paella dels dijous i Rovira versus Rodríguez. Cadascuna té sentit per separat, però per veure la fotografia completa, les haureu de veure totes tres.

Image: 

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades