Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Notícies

La ciutat puja a escena

dt. 06/06/2023 | 10:45 H

El més nou del dramaturg Sergi Belbel, amb una Emma Vilarasau en el millor moment, reflexions sobre el desig d’estimar en forma de musical, teatre documental sobre el món natural, ficcions polítiques que reaccionen al moment actual… Tot això i unes quantes coses més ho teniu en la llarga llista d’espectacles que inclou la secció Grec Ciutat de l’edició del 2023 del Grec Festival de Barcelona.

Tot començarà el 2 de juliol, quan el funàmbul Nathan Paulin, dirigit per Rachid Ouramdane, es passegi pel cel sobre el passeig de Gràcia a l’espectacle gratuït Les traceurs. Adreceu-vos a la plaça de Catalunya per veure bé l’inici de la passejada i no patiu, si ho podeu evitar, perquè l’artista és un professional amb moltes habilitats i no corre cap perill. 

A partir d’aquí, més de seixanta propostes que, sota l’etiqueta de Grec Ciutat, constitueixen un bon exemple de la música, el teatre, el circ o les propostes de dansa i escena híbrida nascudes a Barcelona i, de vegades, més enllà.

Entre els espectacles destacats, hi ha la nova creació del dramaturg Sergi Belbel, que dirigirà durant tot el mes de juliol al Teatre Romea l’actriu Emma Vilarasau en Lali Symon (a la imatge. Fotografia: David Ruano), una tragicomèdia sobre els nostres ídols i la cara real de les grans estrelles. 

Entre les creacions que s’estrenen al Grec Ciutat també trobareu la col·laboració, en forma d’espectacle musical, dels directors i dramaturgs Daniela Feixas i Jumon Erra i el músic i compositor Miquel Tejada. Ens plantegen, del 20 de juliol al 6 d’agost al Teatre Condal, la història d’Un amor particular. 

Altres creadors i creadores de la ciutat, com els que formen el col·lectiu La conquesta del Pol Sud, s’han dedicat a fer poesia escènica a partir d’un espai natural molt llunyà, però molt relacionat amb nosaltres: l’Amazònia brasilera, protagonista de Guardianes del corazón de la tierra, que podrem veure a La Villarroel, del 6 al 9 de juliol.

Al mateix teatre, però del 12 de juliol al 13 d’agost, el director Michel Gorriz porta a escena un llibre de la italiana Michela Murga, que ens enfronta al món real en denunciar unes actituds feixistes o que promouen el feixisme i que són més habituals del que ens pensem. Voleu saber si sou feixistes? Us ho mostra una actriu excepcional, Mercè Arànega, a Instruccions per fer-se feixista.

Les obres esmentades es veuran per primer cop al festival, però d’altres ens mostraran els primers passos d’una creació escènica. És el cas de Los juegos feroces (El día del Watusi. Vol. 1)on Iván Morales assaja una primera adaptació a escena de la coneguda trilogia de Francisco Casavella sobre Barcelona. Els dies 14 i 15 de juliol hi haurà molta música i les paraules d’un autor de culte a la sala Paral·lel 62.

Les creacions dels sempre sorprenents cabosanroque (que estrenen un capítol final de la trilogia que dediquen a escriptors i escriptores catalans, Flors i viatges, i reprogramen els dos anteriors), grandíssims talents internacionals, com un Robert Wilson que recrea un Ubu (TNC, 15 i 16 de juliol) amb notes mironianes, mostres de circ contemporani com Idiòfona, de Joan català (dies 22 i 23 a la Fundació Miró) o grans creacions de moviment com la que protagonitza Marina MascarellRèquiem de la llum (Recinte Modernista de Sant Pau, del 14 al 16 de juliol), a més de propostes de dansa i moviment i espectacles familiars són algunes propostes més d’una programació amplíssima que inclou moltes actuacions musicals (sobre les quals us parlarem pròximament), a més de projeccions de cinema, tant a la Filmoteca de Catalunya (cicle Focus Rabih Mroué) com a la Sala Montjuïc, al fossat de Santa Eulàlia.

Si voleu veure una ciutat convertida en un aparador de talents de les arts vives, no us perdeu aquestes ni la resta de propostes del Grec Ciutat d’enguany.

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades