Comença el projecte educatiu Diversament vulnerables

El passat 15 d’octubre i fins el 13 de desembre, Creuem el Paral·lel treballa en un projecte d’intervenció artística i comunitària amb l’Escola Collaso i Gil, del Raval. Aquesta activitat compta amb la col·laboració de Raquel García i Meri Caballero (de Cos col·lectiu i Alia, associació de dones per la recerca i acció).

Diversament Vulnerables és un projecte d’intervenció artística realitzat amb l’alumnat de 6è de Primària de l’Escola Collaso i Gil, a partir de l’obra Com menja un caníbal?, de la companyia La Virgueria, un dels projectes escènics del Teatre Arnau Itinerant 2019.

El projecte se centra en posar en relació els temes clau de l’obra de teatre amb la realitat i el context de les criatures. “La vulnerabilitat, les diversitats i els seus diferents eixos socials, la migració, i la memòria personal i familiar han estat els continguts que hem treballat amb l’alumnat, tot buscant la participació de les dones de les famílies. En definitiva, el projecte pretén visibilitzar la vulnerabilitat i la interdependència que ens caracteritza com a humans, dins d’una societat que evita parlar d’aquests temes que ens vertebren en el nostre dia a dia”, expliquen les impulsores del projecte.

Les produccions audiovisuals que han esdevingut del procés creatiu –fotografies, vídeos i cartografies– conformaran una exposició que acompanyarà a l’obra de teatre per totes les sales on es representi. L’obra, juntament amb l’exposició, s’inaugurarà el divendres 20 de desembre a La Lleialtat Santsenca.

Podeu veure aquí el vídeo resum del projecte