Qui som?

El bloc de Barcelona és un espai que gestiona el Servei Central de Comunicació a les Xarxes Socials del Departament d’Internet de l’Ajuntament de Barcelona, i que té com a objectiu establir-se com a espai social central i servir de plataforma de comunicació entre els usuaris de la blocosfera i el consistori. Aquest és l’espai social que serveix com a plataforma de suport a la resta d’espais socials: Facebook, Twitter, Flickr, Youtube i Spotify.

Els continguts d’aquest bloc estan dividits en cinc categories temàtiques:

1. Insòlit: En aquesta secció descobrirem la cara més desconeguda de la ciutat, allò que tingui a veure amb Barcelona i que ens evoqui sorpresa, curiositat. Donarem prioritat absoluta als continguts d’aquest tipus que es difonguin des del mateix Ajuntament.

2. Fem xarxa: Ens interessa estar al costat dels ciutadans i també volem ser un altaveu per donar a conèixer iniciatives de ciutadans i col·lectius en el món 2.0.

3. Actualitat: La informació de la ciutat centrarà, també, una de les categories del bloc. Es tracta d’informació de caire més genèric i per àmbits temàtics: municipal, ciutadania, cultura, esports, promoció econòmica, medi ambient, etcètera.

4. El teu Ajuntament: Volem amplificar i donar a conèixer els serveis que ofereix el consistori i que suposen un alt valor per als ciutadans. Emetre-ho d’una manera creativa i dinàmica.

5. Barcelonins: Donar a conèixer iniciatives ciutadanes i de ciutadans que donen valor a Barcelona.

Condicions d’ús d’espais socials de l’Ajuntament de Barcelona

Respecte

Les actualitzacions a les xarxes socials de l’Ajuntament de Barcelona han de ser coherents amb l’ordre públic i amb els drets i les llibertats fonamentals. A més, han de respectar la dignitat de les persones i els drets dels menors i de les minories.

Tolerància

Les actualitzacions a les xarxes socials de l’Ajuntament de Barcelona han de respectar les opinions dels altres usuaris. A més, no es poden utilitzar les xarxes socials per publicar-hi comentaris que suposin una discriminació o desqualificació envers altres usuaris per qualsevol causa.

Privacitat

La privacitat és un valor fonamental dins les xarxes socials. L’Ajuntament de Barcelona es compromet a preservar la privacitat de les dades i de la informació que els usuaris cedeixin per formalitzar les altes o rebre serveis que es prestin.

Atenció als usuaris

Els espais socials de Barcelona ofereixen un horari d’atenció als usuaris de dilluns a divendres de nou del matí a set de la tarda.

La prioritat és respondre directament les demandes dels usuaris en un termini d’entre 24 i 48 hores, segons la plataforma i el tipus de demanda, o derivar-la al servei pertinent, si es troba fora de les nostres competències.

Publicitat i iniciatives ciutadanes

Qualsevol ciutadà pot difondre iniciatives pròpies o d’altres als espais socials de Barcelona, sempre que tinguin a veure amb la ciutat i no es tracti de publicitat empresarial, tant en forma d’enllaços a altres pàgines de Facebook, actes o webs en general. En el mateix sentit, s’esborraran aquells missatges que no tinguin res a veure amb la ciutat.

Moderació

Seguint les consideracions explicades al punt anterior, tothom té dret a intervenir-hi. De tota manera, creiem que amb una vegada és suficient, i no es permetrà la repetició del mateix missatge amb el mateix contingut o enllaços als mateixos llocs. Si voleu que ens fem ressò d’una activitat en concret, envieu-nos un correu a xarxes_socials@bcn.cat.

No-censura

No es farà censura prèvia de cap aportació que l’usuari pugui fer en qualsevol dels canals actius que l’Ajuntament de Barcelona tingui a les xarxes socials. En cas que aquesta opinió no compleixi les condicions descrites en aquest document, l’Ajuntament de Barcelona procedirà a eliminar-la.

S’estableixen diverses consideracions segons l’espai social.

No censura prèvia: Facebook, Flickr i Youtube. No s’exercirà moderació prèvia als comentaris dels usuaris perquè les característiques tècniques d’aquestes xarxes no ho permeten i perquè restaria l’espontaneïtat genuïna d’aquestes xarxes. Tot i així, tots els comentaris que faltin a les condicions d’ús d’aquests espais, s’eliminaran.

Els comentaris dels usuaris són lliures, personals i no atribuïbles a l’Ajuntament de Barcelona. En cap cas s’esborraran missatges o comentaris públics que critiquin l’acció de l’Ajuntament de Barcelona, sempre que respectin les condicions d’ús dels espais on es publiquin.

Moderació de comentaris: Bloc. Entenem el bloc com a espai de comunicació, informació i interacció que no permet els comentaris que no s’encabeixin dins les condicions d’ús. Cada un dels comentaris anirà signat amb un nom, cognoms (o àlies) i una adreça electrònica.

• L’Ajuntament de Barcelona no es fa responsable de l’exactitud i actualització de la informació que provingui d’altres persones físiques o jurídiques que hi hagi als seus espais socials o als que es remeti. Tampoc no es fa responsable de l’ús per tercers de la informació continguda, si bé caldrà atenir-se a les advertències específiques que constin per plataforma.