Novetat

La Barcelona de Pilar Aymerich

Autor/es
Pilar Aymerich
Coedició amb
Editorial Comanegra
Col·lecció
Darrere la Càmera

L’obra de Pilar Aymerich (Barcelona,1943) ha impregnat com poques la memòria col·lectiva del país. Les seves fotografies, per si soles, ens han ajudat a explicar i recordar les lluites socials entre finals dels anys seixanta i els vuitanta, amb l’epicentre a Barcelona. Aquest llibre no només aporta la mostra més important mai editada de les seves fotografies (algunes d’icòniques, altres d’inèdites) sinó que ens obre la porta, gràcies als textos de la mateixa autora, a les emocions i motivacions que acostumen a quedar amagades darrere la càmera. En definitiva: pura memòria de la ciutat.

«Soc absolutament urbana, m’agraden les ciutats, i en canvi a la platja trobo que hi ha massa sorra i a la muntanya em perdo perquè no hi ha carrers. Tot el que està fet per éssers humans m’interessa. Barcelona ha estat per a mi una ciutat oberta, hi he fotografiat els esdeveniments que hi transcorrien, sobretot a partir dels anys setanta: la força de les mobilitzacions ciutadanes, els seus intel·lectuals, el teatre, etc. He intentat traslladar amb imatges la vida que tenia al meu davant perquè el que sempre m’ha interessat és explicar històries».

Art
Cultura
Feminisme
Fotografia
Teatre
Dona

Pilar Aymerich

Pilar Aymerich (Barcelona, 1943). Premi Nacional de Fotografia 2021, Ministeri de Cultura. Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya 2005.

Són absolutament icòniques i reconegudes per a diverses generacions les seves fotografies de les manifestacions feministes dels anys setanta, així com els retrats que han immortalitzat les grans figures de la nostra cultura: Mercè Rodoreda, Josep Pla, Ovidi Montllor, Joan Fuster... i per damunt de totes, Maria Aurèlia Capmany i Montserrat Roig, dues escriptores que li van ser referents, companyes, amigues i gairebé família.

Llegeix més

Dades tècniques

  • Idioma de publicació: Català
  • Any: 2023
  • Pàgines: 232
  • Coberta: Tapa dura
  • Format: 24 x 28,5 cm
  • ISBN Ajuntament: 978-84-9156-567-3
  • ISBN Editorial: 978-84-19590-56-5

Preu

35.00€

Punts de venda

Punts de venda en línia

Dossiers de premsa

Títols relacionats